Značka: sušenie zeleniny

5 dôvodov, prečo si sušiť potraviny

9. októbra 2020

Predstavte si vlastné voňavé a sladké sušené ovocie bez pridaného cukru. Alebo chrumkavé zeleninové čipsy, ktoré ste si pripravili sami a zadarmo. Sušenie vlastných potravín má veľa výhod.

Zavárať či mraziť?

18. júna 2019

Ako predĺžiť zelenine či ovociu životnosť? Oba spôsoby majú niečo do seba. Mrazenie uchováva viac vitamínov, hlavne ak sa urobí hneď po zbere. 

Desatoro správneho dehydrovania potravín

19. októbra 2017

Sušenie je proces, pri ktorom sa pomocou teploty a ventilátora z potravín odstraňuje voda (potraviny sa dehydrujú), pričom enzýmy ostávajú neporušené. Tieto potraviny sú skvelým pomocníkom pri prechode na surovú stravu, aj pri bezlepkovej diéte.

Zavrieť reklamu