10-minútová talianska paradajková omáčka nielen na cestoviny
Vyskúšajte náš 10-minútový recept na výbornú taliansku paradajkovú omáčku s bazalkou a olivovým olejom.
Suroviny:
- 800 g talianskych rajčín so šťavou v plechovke
- 1/3 šálky olivového oleja
- 10 listov bazalky
- štipka drveného červeného korenia
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1 PL masla
Môže vás zaujímať:
Máme za sebou Canon zimnú fotosúťaž. Ako dopadla?
Postup:
- Z konzervy vyberieme dve celé paradajky, nakrájame ich na menšie kusy a zvyšné spolu so šťavou rozmixujeme na jemnú omáčku. Olivový olej nalejeme do panvice a rozohrejeme na miernom ohni. K oleju pridáme listy bazalky a varíme ich 10 sekúnd, teda dovtedy, kým nezačnú vädnúť. Následne pridáme drvené červené korenie, soľ a čierne korenie.
- Do panvice k bazalke a oleju okamžite pridáme kúsky paradajok aj zmixovanú zmes a privedieme ich do varu. Zmes potom za stáleho miešania varíme približne 6 minút. Následne panvicu s omáčkou premiestime mimo horáku a za stáleho miešania pridáme nesolené maslo. Hotovú omáčku dosolíme a dokoreníme podľa chuti a premiešame s cestovinami.
Môže vás zaujímať:Prečo mi je stále zima?
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1