10-minútová talianska paradajková omáčka nielen na cestoviny

16. októbra 2019
10-minútový recept na paradajkovú omáčku. Foto: Shutterstock

Vyskúšajte náš 10-minútový recept na výbornú taliansku paradajkovú omáčku s bazalkou a olivovým olejom.

Suroviny:

  • 800 g talianskych rajčín so šťavou v plechovke
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 10 listov bazalky
  • štipka drveného červeného korenia
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 PL masla

Postup:

  1. Z konzervy vyberieme dve celé paradajky, nakrájame ich na menšie kusy a zvyšné spolu so šťavou rozmixujeme na jemnú omáčku. Olivový olej nalejeme do panvice a rozohrejeme na miernom ohni. K oleju pridáme listy bazalky a varíme ich 10 sekúnd, teda dovtedy, kým nezačnú vädnúť. Následne pridáme drvené červené korenie, soľ a čierne korenie.
  2. Do panvice k bazalke a oleju okamžite pridáme kúsky paradajok aj zmixovanú zmes a privedieme ich do varu. Zmes potom za stáleho miešania varíme približne 6 minút. Následne panvicu s omáčkou premiestime mimo horáku a za stáleho miešania pridáme nesolené maslo. Hotovú omáčku dosolíme a dokoreníme podľa chuti a premiešame s cestovinami.
10-minútový recept na paradajkovú omáčku. Foto: Shutterstock
10-minútový recept na paradajkovú omáčku. Foto: Shutterstock11


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu