Slovenský Power Cashew získal gastronomického oskara Great Taste

2. novembra 2019
Bezlepkové čučoriedkové muffiny s Power kešu maslom. Foto: Powerlogy

Slovenská značka Powerlogy sa u svetových odborníkov zapísala viackrát. Ako prvý slovenský výrobca orechových masiel a krémov získali v roku 2016 v súťaži ocenenie za mandľové maslo Power Butter. Odvtedy boli ocenení každý rok.

V rámci gastronomickej súťaže Great Taste Awards už zabodovali produkty Power NougatPower PistacchioPower Butter a najnovšie aj Power Cashew.

Aj tento rok 500 porotcov, odborníkov na kvalitu potravín a šéfkuchárov hodnotilo pomocou slepých testov 12 772 výrobkov zaslaných z viac ako 100 rôznych krajín z celého sveta.

Bio kešu krém oslovil porotcov gastronomického „Oskara“, a dnes sa môže hrdiť dvoma hviezdami z maximálnych troch získaných na Great Taste Awards 2019.

História Powerlogy produktov ocenených Great Taste Award

 2016 Power Butter (1 hviezda)

Bio mandľové maslo od Powerlogy ocenené Great Taste Awards
Bio mandľové maslo od Powerlogy ocenené Great Taste Awards

100 % BIO mandľové maslo so štipkou morskej soli, ktoré vôbec ako prvé zo Slovenska zo segmentu orechové krémy a maslá obdržalo toto svetové ocenenie. Vhodné na využitie na sladko na raňajkové kaše, či na ovocie a aj slano, napríklad v ázijskej kuchyni.

2017 Power Nougat (1 hviezda)

Power Nougat a mandľové maslo získali prestížne ocenenie Great Taste Awards.
Power Nougat a mandľové maslo získali prestížne ocenenie Great Taste Awards.

Zákazníci ho často prezývajú zdravá Nutella. Krém je zložený zo 70 % z lieskových orechov, 19,5 % tvorí kokosový cukor a 9,5 % kakaové maslo a kakaová hmota. Všetky ingrediencie sú v BIO kvalite. Vhodný na doplnenie sladkých dezertov, na palacinky, na zmrzlinu, ale najobľúbenejší vždy len tak lyžičkou priamo z pohára.

2018 Power Nougat (1 hviezda) Power Pistacchio (2 hviezdy)

Pistáciový krém Powerlogy. Foto: Powerlogy
Pistáciový krém Powerlogy. Foto: Powerlogy

Power Nougat obhájil jednu hviezdu a dve hviezdy získalo Power Pistacchio. Pôvodne vyrobené ako limitovaná edícia, po zisku ocenenia a neustálom dopyte zákazníkov bol krém zaradený do stálej ponuky. Obsahuje výberové BIO ingrediencie – pistácie, kešu orechy, kokosový cukor a extra panenský olivový olej. Lahodná gurmánska pochúťka určená ako dezert.

2019 Power Nougat (1 hviezda) Power Cashew (2 hviezdy)

Power Nougat do tretice obhájil hviezdu a dve hviezdy získala novinka Power Cashew. BIO maslo z kešu orechov, ktorému sladkú chuť dodáva iba pridaný kokos. Keďže neobsahuje cukor, je vhodné aj pre diabetikov. Rovnako ako mandľové maslo si nájde využitie na slano aj sladko.

Špeciálna ingrediencia: Power Cashew krém. Foto: Powerlogy
Špeciálna ingrediencia: Power Cashew krém. Foto: Powerlogy

V Powerlogy robíme maximum pre vývoj produktov, ktoré v sebe spájajú silu čistej chuti a funkčnosti pre extra energiu a nadpriemerný fyzický i mentálny výkon.

 „Veríme, že kvalitné jedlo mení myslenie, a preto majú všetky naše produkty vysokú výživovú hodnotu. Našou vášňou je progresívna a efektívna životospráva. Ocenenie od odborníkov z Great Taste nám dodáva ešte väčšiu chuť na našich Powerlogy produktoch poctivo pracovať,“ hovorí zakladateľ Dušan Plichta.

Ako vzniklo nové kešu maslo?

Príbeh kešu masla siaha do cestovateľskej minulosti zakladateľa Dušana Plichtu. V USA, Austrálii alebo západnej Európe, si zvykol na kvalitné orechové maslá a krémy, ktoré boli bežnou súčasťou dobrej životosprávy.

„Na Slovensku sme pred časom okrem komerčných arašidových masiel s prídavkom cukru a konzervantov nenašli žiaden produkt, ktorý by nás oslovil svojou chuťou a zároveň by spĺňal tie najnáročnejšie kritériá kvality. S víziou bezchybných potravín sme sa preto pustili do výskumu, pričom sme otestovali viac než 50 rôznych značiek doma i v zahraničí. Prelomovým sa pre nás stal Organic Food Festival v Londýne, kde sme získali dôležité detailné poznatky pre našu receptúru,“ hovorí Plichta.

Power Cashew
Power Cashew

Následne niekoľko mesiacov testovali produkt s partnermi v slovenskej výrobe. Výsledkom je unikátne čerstvé kešu maslo z kešu orechov v top kvalite bez akýchkoľvek prídavkov a cukru. Jedinou ingredienciou, ktorá zvýrazňuje chuť a pozdvihuje prirodzenú sladkosť je kokos.

Platí staré pravidlo – nie sú orechy ako orechy!

Je známe, že priemerné komerčné orechy sú náchylné na plesne a oxidáciu.

Okrem toho je dôležité vedieť, že napríklad také arašidy nie sú úplne ideálnym zdrojom výživných látok vzhľadom na vysoký pomer polynasýtených tukov, alergénov a neželaný príjem omega-6 mastných kyselín. Z tohto pohľadu sú svojím zložením unikátne práve mandle, kešu a kokosové orechy.

Kešu majú nielen skvelý profil mononasýtených mastných kyselín, ktoré sú pre telo ideálnym zdrojom energie, ale obsahujú aj proteíny a najmä množstvo vitamínu E a vlákniny.

Jednoduchý test môže na sebe aplikovať každý: Vyskúšajte iný štandard snacku/olovrantu a otestuje si, že sa budete cítiť úplne inak po lahodnom kešu masle napríklad s ovocím v porovnaní s klasickými sladkosťami.

1/1
Zavrieť reklamu