Amarant – bezlepková bielkovinová sila

26. septembra 2018
Amarant. Foto: Shutterstock

Celiakia, prednedávnom ešte pomerne neznáme ochorenie, je v dnešnej dobe bežná záležitosť. Neznášanlivosť gluténu, respektíve lepku, je momentálne neliečiteľná záležitosť a jedinou zbraňou je dodržiavanie prísnej bezlepkovej diéty.

Avšak, niektoré cyklistické tímy profipelotónu prechádzajú „dobrovoľne“ na bezlepkovú diétu počas pretekovej sezóny, kvôli zlepšeniu trávenia a prenosu energie. 


Amarant nie je novinkou na našich stoloch. Je starodávna plodina Inkov. Obsahuje viac bielkovín (16 gramov na 100 gramov) ako quinoa a nulový obsah gluténu znamená žiadne nadúvanie a rýchlejšia regenerácia.

Amarant. Foto: Shutterstock
Amarant. Foto: Shutterstock

Ako ho použiť

Pukance z amarantu. Alebo, ak nie ste práve milovníkom pukancov, primiešajte si amarant do müsli.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu