Bylinky sú naozaj liečivé
![Kuchynské bylinky](https://relaxmagazin.sk/wp-content/uploads/2024/02/shutterstock_1199465884.jpg)
Bylinky neslúžia len na to, aby ochutili jedlo. Ich konzumácia má aj viaceré zdravotné benefity.
BAZALKA pomáha zmierňovať zápaly, ktoré prispievajú k vzniku srdcových ochorení.
PAŽÍTKA je bohatá na kvercetín, ktorý má potenciál v boji proti rakovine.
KÔPOR ukrýva viac antioxidantov než mnohé známe superpotraviny.
Pravidelná konzumácia MÄTY pomáha držať na uzde choroby súvisiace s pribúdajúcim vekom, napríklad Alzheimerovu chorobu.
![](https://relaxmagazin.sk/wp-content/uploads/2023/09/shutterstock_582618685-600x400.jpg)
Viete, ako jedia elitní atléti? Ich prístup k jedlu môže pomôcť aj vám
KORIANDER je bohatým zdrojom zlúčenín, ktoré zamedzujú poškodeniam ciev.
Extrakty z OREGANA zabraňujú čiastočkám LDL cholesterolu v upchávaní ciev.
Fenolové zlúčeniny v PETRŽLENE zamedzujú rastu rakovinových buniek.
ROZMARÍN obsahuje terpén, ktorý má potenciál zastavovať zápaly vedúce k problémom s kĺbmi.
ŠALVIA chráni telo pred rakovinotvornými agentmi.
TYMIAN obsahuje thymol, zlúčeninu, ktorá zabraňuje LDL čiastočkám v tom, aby zapaľovali steny tepien. Tým nás chráni pred srdcovými chorobami.
Text: Running
Foto: Shutterstock