Cuketové rolky na grile
Pripravte si toto chutné, rýchle a letné jedlo na grile – prekvapíte ním aj vašu návštevu.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia: 25 min.
Hotovo za: 35 min.
Môže vás zaujímať:
Boris Bajer: Spánok môže ovplyvniť aj váš pes
Suroviny (pre 4 osoby):
- 600 g cukety
- 300 g smotanového syra
- 2 PL najemno nasekaných kyslých uhoriek
- 1 PL najemno nasekaných nakladaných kapár
- 3 PL píniových orieškov
- 1 ČL soli
- 2 ČL lístkov tymianu
- 2 PL olivového oleja
Postup:
- Cuketu umyte a nakrájajte pozdĺžne na tenké pásiky, posypte ½ ČL soli a nechajte odstáť 10 minút, aby pustila šťavu.
- Cuketové pásiky osušte papierovou utierkou, pokvapkajte olivovým olejom a dajte na gril alebo do predhriatej grilovacej panvice. Opekajte ich 2 minúty z každej strany, no len tak dlho, aby bolo na cukete vidno grilovacie pásiky. Ugrilovanú cuketu preložte na papierovú utierku, aby sa z nej vysal prebytočný olej, a nechajte ju vychladnúť.
- Na suchú rozohriatu panvicu vložte píniové oriešky a za neustáleho miešania ich krátko opekajte. Budú hotové, keď začnú chytať zlatistý odtieň.
- V miske zmiešajte smotanový syr, nakrájané uhorky a kapary, pridajte zvyšnú soľ, polovicu lístkov tymianu a všetko spolu dobre premiešajte.
- Syrovú náplň rozotrite na grilovanú cuketu, zrolujte ju a posypte opečenými píniovými orieškami a zvyšnými lístkami tymianu.
Náš tip: Namiesto píniových orieškov môžete krátko opekať aj blanšírované plátky mandlí.
Dobrú chuť!
Text a foto: BILLA
1/1