Cuketové rolky na grile 

28. júla 2024
grilovaná cuketa

Pripravte si toto chutné, rýchle a letné jedlo na grile – prekvapíte ním aj vašu návštevu.

Čas prípravy: 10 min. 
Čas varenia: 25 min. 
Hotovo za: 35 min. 

Suroviny (pre 4 osoby): 

  • 600 g cukety 
  • 300 g smotanového syra 
  • 2 PL najemno nasekaných kyslých uhoriek 
  • 1 PL najemno nasekaných nakladaných kapár 
  • 3 PL píniových orieškov 
  • 1 ČL soli 
  • 2 ČL lístkov tymianu 
  • 2 PL olivového oleja 

Postup: 

  1. Cuketu umyte a nakrájajte pozdĺžne na tenké pásiky, posypte ½ ČL soli a nechajte odstáť 10 minút, aby pustila šťavu. 
  2. Cuketové pásiky osušte papierovou utierkou, pokvapkajte olivovým olejom a dajte na gril alebo do predhriatej grilovacej panvice. Opekajte ich 2 minúty z každej strany, no len tak dlho, aby bolo na cukete vidno grilovacie pásiky. Ugrilovanú cuketu preložte na papierovú utierku, aby sa z nej vysal prebytočný olej, a nechajte ju vychladnúť. 
  3. Na suchú rozohriatu panvicu vložte píniové oriešky a za neustáleho miešania ich krátko opekajte. Budú hotové, keď začnú chytať zlatistý odtieň. 
  4. V miske zmiešajte smotanový syr, nakrájané uhorky a kapary, pridajte zvyšnú soľ, polovicu lístkov tymianu a všetko spolu dobre premiešajte. 
  5. Syrovú náplň rozotrite na grilovanú cuketu, zrolujte ju a posypte opečenými píniovými orieškami a zvyšnými lístkami tymianu. 

Náš tip: Namiesto píniových orieškov môžete krátko opekať aj blanšírované plátky mandlí. 

Dobrú chuť!


Text a foto: BILLA

1/1
Zavrieť reklamu