Green vegan bowl

Známu Budha Bowl pozná takmer každý. Pestrofarebná miska plná zdravých chutí, ktorá vás dostatočne zasýti a zároveň výborne chutí.
Prinášame vám Powerlogy verziu, doplnenú o svieži pistáciový dip a voňavý, kvalitný olivový olej. Doprajte si aj vy ľahký a chutný obed či rýchlu večeru, plnú všetkého, čo vaše telo potrebuje.
Suroviny:
- 70 g basmati ryža
- 70 g čierna quinoa
- 1/2 cukety
- 1 hrsť špenátu
- 1 hrsť hrášku
- 1 avokádo
- 2 PL citrónová šťava
- 1 PL Deortegas Organic Extra Virgin Olive Oil
- 1 PL ľanový olej
- 3 PL kokosový, alebo grécky jogurt
- 3 PL Powerlogy Pestacchio
Na dochutenie:
- štipka soľ
- štipka čierne korenie
- štipka mletý zázvor

Postup:
- Ryžu s quinou dáme do hrnca, osolíme a zalejeme dvojnásobným množstvom vody.
- Varíme pod pokrievkou cca 25-30 minút, quinoa má byť viac chrumkavá.
- Na panvici rozpálime Deortegas olivový olej a pridáme mrazený hrášok.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, zázvorom, citrónovou šťavou a necháme pár minút dusiť do zmäknutia.
- Cuketu nastrúhame na dlhé široké pásy, takisto pridáme štipku soli, čierne korenie ľanový olej a dobre premiešame.
- Na jednoduchý a chutný dresing zmiešame jogurt, Powerlogy Pestacchio a citrónovú šťavu.
- Do misky dáme hrsť umytého špenátu, uvarenú ryžu s quinoou, cuketu, hrášok, nakrájané avokádo a pripravený dresing.
- Bielkoviny v tomto recepte doplníme napríklad opečeným tofu, tempehom, cícerom či uvareným vajíčkom.
Dobrú chuť!
Text a foto: Powerlogy
1/1