Lahodná domáca paštéta z kuracej pečene a bôčiku

26. marca 2017
Paštéta. Foto: Shutterstock

Recept na domácu pečenú paštétu z kuracej pečene a bravčového bôčika s koňakom alebo vínom. Príprava po kúskoch trvá dva dni.

Suroviny na 8 Porcií:

  • 300 g kuracej pečene
  • 500 g bravčového bôčika
  • lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • 2 lyžičky čerstvého alebo sušeného tymianu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 – 3 lyžice koňaku, brandy alebo vína

Príprava:

  • Surový bôčik pomeľte, pečienku rozmixujte a dochuťte – soľou, korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, cesnakom, tymianom a koňakom. Hmotu nechajte cez noc odstáť v chladničke, aby sa ingrediencie spojili.
  • Na druhý deň: rúru si vyhrejte na 180 °C. Pripravenú zmes dajte do formy (ak chcete, môžete predtým formu vyložiť plátkami gazdovskej slaniny), vrch utlačte a prikryte alobalom (odporúčame ho prepichnúť, aby unikala para). Formu vložte do hlbšieho pekáča s horúcou vodou (voda musí siahať aspoň do polovice formy). Pečte približne hodinu a pol. Voda nesmie vrieť!
  • Po vychladnutí nechajte paštétu odležať v chladničke aspoň 10 hodín. Vrch zakryte papierom na pečenie a zaťažte druhou formou alebo drevenou doskou so záťažou aspoň 1 kg.

Príprava trvá po kúskoch 2 dni.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu