Medová ryba so špargľou
Pripravte si ľubovoľnú rybu so zelenou špargľou dochutenú podľa nášho receptu a užite si chutný prísun zdravých omega-3 mastných kyselín.
Suroviny:
- 500 g ryby podľa chuti
- 1 PL nadrobno nasekaného zázvoru
- 2 PL koriandra
- 2 PL medu
- 2 PL kvalitnej sójovej omáčky
- 1 PL sezamového oleja
- štipka drvenej sušenej čili papričky
- šťava z jednej limetky
- čerstvo mleté čierne korenie
- mladá zelená špargľa
- olivový olej
- balzamikový ocot
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 ºC. Rybu veľmi jemne posolíme a dáme do sklenenej misy na pečenie kožou dolu. V malej miske zmiešame olivový olej, šťavu z limetky, zázvor, sušenú čili papričku a koriander. Touto zmesou rybu rovnomerne polejeme a dáme piecť na 15 – 20 minút.
- Med, sójovú omáčku a čierne korenie vymiešame dohladka. Po 15 – 20 minútach pečenia ju nalejeme na rybu a vrátime do rúry. Pečieme ešte 5 – 10 minút.
- Tenké kúsky zelenej špargle potrieme olivovým olejom, pofŕkame balzamovým octom, posolíme a opekáme na grilovacej panvici domäkka.
Môže vás zaujímať:
RECEPT | Valentínska red velvet torta
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1