Letná hrášková polievka s cestovinou
Vyskúšajte tento jednoduchý recept na ľahkú letnú hráškovú polievku!
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia: 15 min.
Hotové za: 25 min.
Môže vás zaujímať:
Cuketové rolky na grile
Suroviny (pre 4 osoby):
- 1 cibuľa
- 1 balenie mrazeného hrášku
- 1,5 l zeleninového alebo kuracieho vývaru
- ½ hrnčeka nadrobno nakrájanej slaniny
- Soľ, korenie na dochutenie
- Syr pecorino,alebo iný polotvrdý syr na strúhanie
Postup:
- Nadrobno nakrájanú slaninu opečte nasucho v hrnci. Slanina pustí tuk sama osebe. Zatiaľ si olúpte a nakrájajte cibuľu, a to opäť na drobno. Keď je slanina zlatistá, pridajte k nej cibuľu a ďalej restujte dozlatista.
- Následne pridajte k opečenej slanine a cibuli cestovinovú ryžu. Asi tak jednu minútu všetko spoločne restujte, nezabúdajte miešať. Chcete, aby sa cestovinová ryža obalila tukom zo slaniny a tak sa počas zvyšného času varenia neprilepila k sebe. Následne do hrnca vylejte vývar. Môžete, samozrejme, použiť aj zeleninový.
- Všetko varte na miernom ohni a za občasného miešania asi tak 12 minút alebo až dovtedy, kým je cestovinová ryža mäkká. Polievku ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a mletým čiernym korením.
- Ako poslednú časť do polievky vysypte celé balenie mrazeného hrášku. Nechajte ho variť už len 1 minútu. Je lepšie, keď hrášok nie je príliš rozvarený, zachová si tak svoju prirodzenú sladkosť.
- Počas podávania na tanier nastrúhajte na záver trošku syra.
Náš tip: Hrášok môžete nahradiť aj inou strukovinou, napríklad cícerom alebo kukuricou.
Dobrú chuť!
Text a foto: BILLA
1/1