Letná hrášková polievka s cestovinou 

26. júla 2024
hrášková polievka

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na ľahkú letnú hráškovú polievku!

Čas prípravy: 10 min. 
Čas varenia: 15 min. 
Hotové za: 25 min. 

Suroviny (pre 4 osoby):

Postup: 

  1. Nadrobno nakrájanú slaninu opečte nasucho v hrnci. Slanina pustí tuk sama osebe. Zatiaľ si olúpte a nakrájajte  cibuľu, a to opäť na drobno. Keď je slanina zlatistá, pridajte k nej cibuľu a ďalej restujte dozlatista. 
  2. Následne pridajte k opečenej slanine a cibuli cestovinovú ryžu. Asi tak jednu minútu všetko spoločne restujte, nezabúdajte miešať. Chcete, aby sa cestovinová ryža obalila tukom zo slaniny a tak sa počas zvyšného času varenia neprilepila k sebe. Následne do hrnca vylejte vývar. Môžete, samozrejme, použiť aj zeleninový. 
  3. Všetko varte na miernom ohni a za občasného miešania asi tak 12 minút alebo až dovtedy, kým je cestovinová ryža mäkká. Polievku ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a mletým čiernym korením.  
  4. Ako poslednú časť do polievky vysypte celé balenie mrazeného hrášku. Nechajte ho variť už len 1 minútu. Je lepšie, keď hrášok nie je príliš rozvarený, zachová si tak svoju prirodzenú sladkosť.  
  5. Počas podávania na tanier nastrúhajte na záver trošku syra.  

Náš tip: Hrášok môžete nahradiť aj inou strukovinou, napríklad cícerom alebo kukuricou. 

Dobrú chuť!


Text a foto: BILLA

1/1
Zavrieť reklamu