Netradičný kapustník. Vyskúšajte tento sezónny recept na slaný koláč s kapustou.
Recept na slané kapustníky, ktoré nemusíte baliť do kysnutého cesta.
Suroviny:
- 1 šálka hladkej múky
- 130 g masla
- 200 g kyslej smotany
- 1 PL cukru
- 1 vajce
- štipka soli
- 1 ČL sódy bikarbóny
- sezamové semienka
Náplň:
- 250 g nakladanej kapusty
- 1 vajce
- soľ
- 20 g masla
Môže vás zaujímať:
Šalát z červenej repy, maslovej tekvice a cíceru
Postup:
- Roztopené maslo, kyslú smotanu, vajce, soľ, jedlú sódu a cukor spolu dobre rozmiešajte. Pridajte múku a znovu dobre premiešajte, aby vzniklo cesto.
- Nakladanú kapustu zmiešajte so soľou, pridajte rozšľahané vajce a premiešajte.
- Vymastite menšiu formu a posypte ju múkou. Polovicu cesta uložte na spodok, na to dajte plnku, na ktorú môžete nakrájať kúsky masla, a na to druhú vrstvu cesta. Posypte svetlými alebo aj čiernymi sezamovými semienkami. Približne hodinu pečte v rúre predhriatej na 180 °C a skúšajte špajľou, či je koláč hotový.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1