Raňajky šampiónov – údený losos so špargľou a vajíčkom
Raňajky vo forme údeného lososa, zelenej špargle a „strateného“ vajca potešia každý hladný krk.
Suroviny:
- 1 veľké domáce vajce
- 1 PL octu
- veľký plátok údeného lososa
- 3 kúsky zelenej špargle
- 1 ČL majonézy
- 1 ČL dijonskej horčice
- 1 plátok ciabatty
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
[banner]
Postup:
- V menšom hrnci necháme zovrieť vodu na „stratené“ vajce, pridáme do nej lyžicu octu a plameň stíšime, aby voda nebublala. Rozklepneme si vajíčko do šálky, vylejeme ho do vriacej vody tak, že hrnček s vajíčkom ponoríme do vody a zároveň naberáme vodu aj vylievame vajce.
- Stonky zelenej špargle vhodíme na 2 – 3 minúty do osolenej vriacej vody, aby zmäkli.
- Na plátok ciabatty dáme špargľu a prikryjeme plátkom údeného lososa. Navrch dáme „stratené“ vajce a polejeme omáčkou z majonézy a horčice.
- Jemne poprášime čerstvo mletým čiernym korením a podávame.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1