Rebierka s čínskou omáčkou

Rebierka s marinádou s čínskym korením piatich vôní, zázvorom a cesnakom.
Suroviny:
- 1 kg mäsitých rebierok, nasekaných na jednotlivé kusy
- 1 PL prášku čínskeho korenia piatich vôní
- 1 hrnček omáčky hoisin
- pol hrnčeka sójovej omáčky
- štvrť hrnčeka medu
- 2 PL ryžového octu
- 2 lyžice jemne strúhaného zázvoru
- 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
Postup:
- Do rebierok vmasírujeme čínske korenie piatich vôní a dáme ich do uzatvárateľného vrecúška ziploc. V miske zmiešame ostatné ingrediencie na marinádu a vlejeme pol objemu do vrecka s rebierkami. Vrecúško poriadne uzavrieme, trasením premiešame a dáme na noc do chladničky.
- Rebierka si môžeme predpiecť v rúre, zakryté alobalom asi hodinu na 175 °C.
- Rozohrejeme gril a naukladáme naň rebierka. Potrieme zvyšnou omáčkou a grilujeme zhruba 15 minút, pokiaľ sa
omáčka neskaramelizuje. - Podávame so zemiakom opečeným v alobale so smotanou.
Tip redakcie:
Marináda sa môže použiť aj na iný druh mäsa a je vhodná aj ako dip.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1