RECEPT | Valentínska red velvet torta

13. februára 2023
Red velvet torta, recept, Red Velvet Cooking

Poznáte slovenskú foodblogerku Red Velvet Cooking? Petra pripravuje nielen vizuálne príťažlivé, ale aj mimoriadne chutné recepty. Vyskúšajte jej Red velvet tortu – a upečte ju svojmu milovanému, či milovanej k sviatku všetkých zaľúbených. Alebo aj hocikedy inokedy!

“Red velvet torta je u nás klasika, ktorá neomrzí. Pečiem ju niekoľkokrát do roka či už na rôzne narodeniny alebo len tak, ako nedeľný zákusok. Korpus je vláčny, šťavnatý a krém svieži, pretože obsahuje krémový syr alebo smotanovú nátierku.” Petra – Red Velvet Cooking.

Suroviny:

Forma: 2 x 20 cm / 1 x 25 cm

Potrebujeme:

  • 175 g polohrubej múky
  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 160 g trstinového cukru
  • 200 ml acidka / zákysu
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • 1 čl červeného práškového potravinárskeho farbiva
  • 1 pl octu
  • 1 pl holandského kakaa
  • 1/2 čl vanilky

Krém:

  • 400 g smotanovej nátierky alebo krémového syra
  • 150 ml šľahačky
  • 150 g práškového cukru
  • trošku vanilky
Red velvet torta, recept, Red Velvet Cooking
Red velvet torta, recept, Red Velvet Cooking

Postup:

  1. V miske najprv vymiešame vajíčka s cukrom. Keď nám vznikne bledá pena, pridáme zákys, olej a potravinárske farbivo. Premiešame. Do cesta preosejeme múku a kakao. Pridáme vanilku a premiešame. Nakoniec ešte pridáme sódu a ocot.
  2. Vymiešané cesto nalejeme do dvoch 20 cm foriem na tortu, ktoré sme vystlali papierom na pečenie (môžeme pokojne použiť aj jednu veľkú formu na tortu, torta potom bude trošku nižšia).
  3. Pečieme pri 175 °C približne 45 minút, alebo kým nie je špáratko po pichnutí do stredu korpusu úplne suché.
  4. Korpusy necháme vychladnúť a prekrojíme.
  5. V kuchynskom robote vymiešame smotanovú nátierku alebo krémový syr, šľahačku, práškový cukor a vanilku. Približne 2/3 krému naplníme tortu. Do stredu môžeme dať aj trochu domáceho džemu. Zvyšnú časť krému môžeme (ale nemusíme) dofarbiť kvapkou červenej farby.
  6. Krémom potrieme vonkajšie strany torty.
  7. No a vrch môžeme dozdobiť červenými omrvinkami, ovocím alebo kvetmi.

Dobrú chuť!

Ďalšie skvelé recepty nájdete na jej blogu Red Velvet Cooking a sem-tam aj na našom webe.


recept, Red Velvet Cooking

RED VELVET blog vznikol hlavne ako online kuchárka a obrázkami. V kuchyni som sa motala od malička a neskôr sa k tomu pridalo aj fotenie a kreslenie ako hobby. Blog taký, ako je dnes je teda spojenie týchto vecí.

A prečo red velvet? Lebo velvetka je tá naj torta.”

1/1
Zavrieť reklamu