Steak z hovädzej sviečkovice s omáčkou z červeného vína s čokoládou
Tento recept je ideálnou voľbou na špeciálnu príležitosť. Zaručene ním očaríte svojich hostí alebo partnera.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia: 30 min.
Hotovo za: 45 min.
Suroviny (jedna porcia):
- steak z hovädzej sviečkovice
- polovica červenej cibule, prípadne šalotky
- 200 ml červeného vína
- 100 ml nesoleného hovädzieho vývaru
- bobkový list a pár vetvičiek tymianu
- strúčik cesnaku
- kocka horkej čokolády
- čerstvo mleté čierne korenie a soľ
- trocha masla
- trocha olivového oleja
Môže vás zaujímať:
Jarná minestrone polievka
Postup:
- Na masle speňte cibuľu, pridajte bobkový list, tymian, strúčik cesnaku. Podlejte polovicou vína a zredukujte na polovicu. Prilejte zvyšok vína a rovnako zredukujte.
- Pridajte nesolený hovädzí vývar. Osoľte a okoreňte. Omáčku prepasírujte, pridajte čokoládu. Určite to s ňou nepreháňajte, malá kocka bude stačiť. Na záver zjemnite maslom.
- Steak z hovädzej sviečkovice osoľte a okoreňte a ugrilujte z oboch strán podľa vašich preferencií. Nezabudnite steak po grilovaní nechať trochu oddýchnuť, aspoň 5 min. Podávajte s omáčkou a prílohou podľa vášho výberu.
Náš tip: Takzvaný filet mignon alebo steak z hovädzej sviečkovice je najkvalitnejším kusom hovädzieho mäsa. Ako príloha sa k nemu hodí pečený zemiak a zelená fazuľka pripravená na masle.
Dobrú chuť!
Text a foto: BILLA
1/1