Silný zeleninový vývar s kapustou
Silný zeleninový vývar je liekom na všetky problémy. Myslíme to samozrejme prenesene, ale dobrý recept na chutný vývar nikdy nie je zlý.
A viete, čo sa stane, keď ho doplníte o kapustu?
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia: 40 min.
Hotovo za: 50 min.
Suroviny (pre 4 osoby):
- 2 lyžice olivového oleja
- kúsok bielej kapusty (1/4 hlávky)
- 3 mrkvy
- 1 pór
- 2 stonky stopkového zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 – 4 zemiaky
- 200 ml paradajkovej passaty
- 1 plechovka bielej fazule
- 1, 5 l zeleninového vývaru
- 1 ČL mletej červenej papriky
- štipka čili korenia
- 1 ČL mletej rasce
- soľ, mleté čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Môže vás zaujímať:
Milované cestoviny
Postup:
- Na olivovom oleji speníme očistený a na kolieska nakrájaný pór, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, nakrájaný stonkový zeler, osolíme a spolu pár minút orestujeme. Do základu pridáme pretlačený cesnak, sladkú červenú papriku, štipku čili a mletú rascu a dobre premiešame. Podlejeme šálkou vývaru a zakryté chvíľu podusíme.
- Potom pridáme do hrnca na kocky nakrájanú kapustu, opäť podlejeme šálkou vývaru a dusíme takmer do mäkka. Keď je kapusta tak akurát na zahryznutie, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zvyšok vývaru. Osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a varíme do mäkka.
- Následne pridáme paradajkovú passatu a scedenú prepláchnutú fazuľu. Všetko spolu povaríme ešte pár minút, aby sa chute prepojili.
- Na záver do polievky vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Náš tip:
Ak do polievky pridáte kuracie mäso, môže byť plnohodnotným a výživným obedom, ktorý vás zasýti na dlhší čas. Kuracie prsia nakrájajte na kocky a krátko opečte na panvici, následne pridajte do polievky a trochu povarte.
Text a foto: BILLA
1/1