Steaky v pivovo-horčicovej marináde na grile
Grilované steaky v pivovo-horčicovej marináde na grile. Odporúčame podávať s opraženou bylinkovou bagetou a grilovanými rajčinami.
Prísady pre 4 osoby:
- 8 malých hovädzích steakov (á 80 g)
- 6 PL čierneho piva
- 4 PL olivového oleja
- 1 PL dižónskej horčice
- 1 PL kečupu
- 2 ČL cukru
- 1 PL mletej červenej papriky
- 1 PL kari
- 2 PL tymianu
- korenie z mlynčeka
- soľ
Príprava:
- Steaky umyjeme a roztlačíme prstami. Pivo zmiešame s olivovým olejom, horčicou, kečupom, cukrom, mletou červenou paprikou, kari korením a tymianom. Pridáme korenie z mlynčeka. S takto pripravenou marinádou natrieme steaky. Necháme marinovať v zakrytej nádobe v chladničke 2 až 3 hodiny.
- Steaky vyberieme z nádoby, v ktorej sa marinovali, a roztlačíme prstami. Grilujeme z každej strany na rozohriatom rošte 5 až 6 minút. Priebežne natierame marinádou. Osolíme.
Podávame s opraženou bylinkovou bagetou a grilovanými rajčinami.
Príprava trvá približne 25 minút + marinovanie.
Jedna porcia približne obsahuje
kalórií: 317
joulov: 1 329
proteínov: 34,8 g
tuku: 18,3 g
uhľohydrátov: 3 g
Text: Andrea Dingová
Foto: Shutterstock
1/1