Steaky v pivovo-horčicovej marináde na grile

18. marca 2017
Grilované steaky. Foto: Shutterstock

Grilované steaky v pivovo-horčicovej marináde na grile. Odporúčame podávať s opraženou bylinkovou bagetou a grilovanými rajčinami.

Prísady pre 4 osoby:

  • 8 malých hovädzích steakov (á 80 g)
  • 6 PL čierneho piva
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 PL dižónskej horčice
  • 1 PL kečupu
  • 2 ČL cukru
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 1 PL kari
  • 2 PL tymianu
  • korenie z mlynčeka
  • soľ

Príprava:

  1. Steaky umyjeme a roztlačíme prstami. Pivo zmiešame s olivovým olejom, horčicou, kečupom, cukrom, mletou červenou paprikou, kari korením a tymianom. Pridáme korenie z mlynčeka. S takto pripravenou marinádou natrieme steaky. Necháme marinovať v zakrytej nádobe v chladničke 2 až 3 hodiny.
  2. Steaky vyberieme z nádoby, v ktorej sa marinovali, a roztlačíme prstami. Grilujeme z každej strany na rozohriatom rošte 5 až 6 minút. Priebežne natierame marinádou. Osolíme.

Podávame s opraženou bylinkovou bagetou a grilovanými rajčinami.

Príprava trvá približne 25 minút + marinovanie.

Jedna porcia približne obsahuje

kalórií: 317
joulov: 1 329
proteínov: 34,8 g
tuku: 18,3 g
uhľohydrátov: 3 g

Text: Andrea Dingová
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu