Recept na sýty cviklový šalát s cícerom
Vyskúšajte recept na cviklový šalát, ktorý vás zasýti, neobsahuje veľa kalórií, ale dodá vám veľa potrebných živín a vlákniny. Určite vám bude chutiť!
Suroviny:
- 1 stredne veľká cvikla, asi 250 g
- 120 g cíceru z plechovky alebo zo skla
- 1 stredne veľká mäsitá červená paprika bez semienok, asi 120 g
- 50 g kyslej uhorky
- 50 g snehovo bielej cibule
- hrsť nakrájanej petržlenovej vňate
- 1 PL balzamikového octu
- 3 PL olivového oleja
- 1 ČL dižónskej horčice
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Príprava:
- Cviklu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci necháme zovrieť vodu, znížime teplotu na stredný stupeň. V sitku nad parou cviklu necháme mäknúť asi 15 minút.
- Zatiaľ si v mini-mixéri alebo s metličkou v miske pripravíme zálievku. Do olivového oleja vmiešame horčicu a citrónovú šťavu. Podľa chuti dosolíme a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením.
- Rozohriatu panvicu pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do nej cviklu a na malé kúsky nakrájanú červenú papriku. Pokvapkáme balzamikovým octom, jemne posolíme a necháme na strednom stupni opekať asi 10 minút. Sem-tam premiešame.
- Do misky dáme cícer, nakrájanú cibuľku a uhorku. Pridáme cviklu s paprikou. Jemne primiešame zálievku a na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňatku.
Tip
Na zjemnenie chuti môžeme pridať do zálievky 2 ČL malinového sirupu.
- Čas prípravy: 30 minút
- Porcie: množstvo surovín zodpovedá porcii na obrázku
Môže vás zaujímať:Lyžiarske stredisko: Ski Land Myjava
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1