Recept na sýty cviklový šalát s cícerom

14. apríla 2017
Cviklový šalát. Foto: Shutterstock

Vyskúšajte recept na cviklový šalát, ktorý vás zasýti, neobsahuje veľa kalórií, ale dodá vám veľa potrebných živín a vlákniny. Určite vám bude chutiť!

Suroviny:

  • 1 stredne veľká cvikla, asi 250 g
  • 120 g cíceru z plechovky alebo zo skla
  • 1 stredne veľká mäsitá červená paprika bez semienok, asi 120 g
  • 50 g kyslej uhorky
  • 50 g snehovo bielej cibule
  • hrsť nakrájanej petržlenovej vňate
  • 1 PL balzamikového octu
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 ČL dižónskej horčice
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Cviklu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci necháme zovrieť vodu, znížime teplotu na stredný stupeň. V sitku nad parou cviklu necháme mäknúť asi 15 minút.
  2. Zatiaľ si v mini-mixéri alebo s metličkou v miske pripravíme zálievku. Do olivového oleja vmiešame horčicu a citrónovú šťavu. Podľa chuti dosolíme a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením.
  3. Rozohriatu panvicu pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do nej cviklu a na malé kúsky nakrájanú červenú papriku. Pokvapkáme balzamikovým octom, jemne posolíme a necháme na strednom stupni opekať asi 10 minút. Sem-tam premiešame.
  4. Do misky dáme cícer, nakrájanú cibuľku a uhorku. Pridáme cviklu s paprikou. Jemne primiešame zálievku a na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňatku.

Tip

Na zjemnenie chuti môžeme pridať do zálievky 2 ČL malinového sirupu.

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Porcie: množstvo surovín zodpovedá porcii na obrázku


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu