Tri recepty na ľahké letné obedy
Neváhajte a presvedčte sa, ako dokáže Rio Mare zmeniť aj tie najjednoduchšie pokrmy na výnimočné.
Pripravte si s nami a Rio Mare tri chutné jedlá ako stvorené na horúce letné dni.
1. Špagety | Artičoky, tuniak Rio Mare s chilli papričkou, paradajkové pesto, rukola
Potrebné suroviny na 4 porcie:
– Tuniak Rio Mare v olivovom oleji s talianskou chilli papričkou (4×80 g)
– Špagety Rummo – 1 balenie
– Cesnak – 4 strúčiky
– Polosušené rajčiny – 4 pol. lyžice
– Olivový olej – 4 pol. lyžice
– Marinované artičoky – 16 ks
– Očistené grilované papriky
– Zelené olivy – 4 pol. lyžice
– Paradajkové pesto – 4 pol. lyžice
– Paradajkové peláty (Mutti)
– Rybí vývar – 4 dcl
– Biele víno – 2 dcl
– Maslo – 4 pol. lyžice
– Rukola – 1 zväzok
– Kapary
– Parmezán – 4 pol. lyžice
– Kôra z jedného citrónu
– Soľ, čierne korenie, chilli papričky na dochutenie
Postup:
1. Do vriacej osolenej vody vložíme celé balenie špagiet Rummo, ľahko premiešame, aby sa nám špagety nezlepili. Varíme max. 8 minút.
2. Na vopred zahriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme prekrájaný cesnak, ktorý ľahko zkonfitujeme.
3. Na orestovaný cesnak postupne pridáme chilli tuniaka, zelené olivy, prekrájané grilované papriky, marinované artičoky a polosušené rajčiny.
4. Do takto pripraveného základu na špagety vložíme paradajkové pesto a peláty. Všetko dôkladne zamiešame a podlejeme bielym vínom a rybím vývarom.
5. Celý základ necháme 4 minúty prevárať. Po prevarení pridáme vopred uvarené špagety a na zjemnenie maslo.
6. Špagety dôkladne pred servírovaním premiešame v krémovú konzistenciu. Podľa chuti prisolíme alebo dochutíme drveným čiernym korením.
Servírovanie:
Krémové špagety stočíme pinzetou na plytký tanier, dozdobíme rukolou a kráľovskými kaparmi. Pred konzumáciou na špagety nastrúhame parmezán a citrónovú kôru. Prípadne pre intenzívnejšiu chuť môžeme priostriť čerstvými chilli papričkami.
BRUSCHETTA | Tuniak Rio Mare s citrónom a čiernym korením, bazalkové pesto, kumato
Potrebné suroviny na 4 porcie:
– Tuniak Rio Mare s citrónom a čiernym korením (4×80 g)
– Ciabatta nebo paradajková bageta 8 plátkov
– Rajčiny kríčkové (Kumato) – 4 ks
– Kríčkové rajské jablká – 4 ks
– Červená cibuľa – 2 ks
– Bazalkové pesto (Mutti)
– Kvety kapár – 8 ks
– Sušené rajčiny – 8 ks
– Cesnak – 2 strúčiky
– Tymian – 1 stvol
– Olivový olej – 1 pol. lyžica
Postup:
1. Jednotlivé plátky bagety alebo ciabatty pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na vopred zahriatej panvici z oboch strán dozlatista.
2. Jednotlivé rajské jablká rozrežeme na štvrtiny a odrežeme jadrovník. Potom nakrájame na menšie kocky.
3. Cesnak nakrájame spoločne so sušenými rajčinami a červenou cibuľkou najemno. Takto pripravený základ na Bruschettu orestujeme na vopred zahriatej panvici.
4. Pridáme citrónového tuniaka, nakrájané rajské jablká na kocky a kvety kapár. Celú zmes dôkladne premiešame.
5. Opečenú ciabattu potrieme bazalkovým pestom a postupne na jednotlivé plátky vrstvíme vopred pripravenú zmes s citrónovým tuniakom.
Servírovanie:
Pred konzumáciou Bruschettu dozdobíme lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.
Plnené paradajky | Tuniak Rio Mare v olivovom oleji, Basmati ryža, píniové orechy
Potrebné suroviny na 4 porcie:
– Tuniak Rio Mare v olivovom oleji (4×80 g)
– Varená Basmati ryža – 4 hrsti (160 g)
– Šalotka – 2 ks
– Olúpané mäsité paradajky – 4 ks
– Cesnak – 4 strúčiky
– Sterilizované čierne fazule – 4 pol. lyžice
– Sterilizovaný cícer – 4 pol. lyžice
– Sterilizované biele fazule – 4 pol. lyžice
– Lúpané sójové bôby (Edamame) – 4 pol. lyžice
– Píniové orechy – 2 pol. lyžice
– Strúhaný parmezán – 4 pol. lyžice
– Kôra z jedného citrónu
– Najemno nakrájaný listový petržlen – 4 pol. lyžice
– Olivový olej – 4 pol. lyžice
– Soľ, čierne korenie na dochutenie
Postup:
1. Olúpané paradajky najprv vydlabeme a vložíme do pekáča na pečenie. Rajské jablká zvnútra osolíme a okoreníme.
2. Na vopred zahriatu panvicu nalejeme olivový olej, na ktorom orestujeme cesnak spoločne s tuniakom v olivovom oleji.
3. Do takto pripraveného základu postupne pridávame odkvapkané biele a čierne fazule, sójové bôby, cícer, píniové orechy a vopred uvarenú Basmati ryžu.
4. Pripravenú náplň dôkladne premiešame, osolíme a ochutíme drveným čiernym korením, prevoniame nastrúhanou kôrou z citrónu a zastrúhame parmezánom.
5. Zmes postupne plníme do vopred pripravených paradajok.
6. Naplnené paradajky vložíme do vopred zahriatej trúby. Pečieme 5 minút pri 160°C.
Servírovanie:
Gratinované paradajky pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a pre intenzívnejšiu arómu nastrúhame čerstvú citrónovú kôru.
„Rio Mare – skvelá ryba, skvelá chuť“
Pre viac informácií, inšpirácie a lahodných rýchlych receptov sa staňte našimi fanúšikmi nahttps://www.facebook.com/RioMareSlovensko/.