Uvarte si vegetariánsky boršč – výživný, chutný a sýty
Recept na vegetariánsky boršč – vynikajúcu polievku plnú živín, ktorá vás zasýti a v chladnom počasí aj zahreje.
Suroviny:
- 150 g cvikle
- 250 g bielej kapusty
- 1 veľká cibuľa
- 100 g zemiakov
- 200 g mix mrkvy, petržlenu a zeleru
- 3 PL paradajkového pretlaku
- 1 dl šťavy z kyslej kapusty
- cesnak
- morská soľ
- bobkový list
- čerstvo mleté čierne korenie
- kyslá smotana
Môže vás zaujímať:
Zima v termálnom raji
Postup:
- Všetku zeleninu nakrájame na rezance. Do hrnca nalejeme trochu oleja a restujeme na ňom cibuľu.
- Pridáme koreňovú zeleninu, pretlačený strúčik cesnaku, korenie a bobkový list. Premiešame, a keď začne zelenina voňať, pridáme kapustu a pretlak. Posolíme a dusíme s trochou vody.
- Keď bude zelenina udusená, pridáme cviklu, zemiaky, zalejeme vriacou vodou a varíme, kým zelenina nezmäkne. Na záver dochutíme šťavou z kyslej kapusty.
- Podávame s lyžicou kyslej smotany.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1