Vegetariánsky hamburger
Pripravte si vegetariánsky hamburger. Prinášame vám recept na skvelú vegetariánsku fašírku, ktorú si môžete dať do žemle spolu so svojou obľúbenou zeleninou.
Suroviny:
- 3 PL olivového oleja
- 3 celé jarné cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 cm kúsok zázvoru
- 8 nastrúhaných mrkiev
- 1 zelená čili paprička
- 2 bielky
- 2 PL arašidového masla
- 25 g strúhanky
- šťava z ½ limety
- hrsť mandľových lupienkov
- 15 g čerstvého koriandra
- 1/2 ČL kurkumy
- 1/2 ČL škorice soľ
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 190 °C. Na panvici zohrejeme 1 PL oleja a hodíme naň najemno nakrájanú cibuľku, posolíme. O 3 minúty pridáme pretlačený cesnak, najemno nastrúhaný zázvor a čili papričku. Premiešame a minútku opekáme.
2. Na panvicu pridáme mrkvu, kurkumu, škoricu a mandľové lupienky. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 6 minút, kým mrkva nezmäkne.
3. V mise prepojíme bielky, arašidové maslo a limetkovú šťavu. Pridáme zeleninovú zmes z panvice, čerstvý koriander, strúhanku a dobre premiešame. Necháme odstáť 10 minút. Vyformujeme 4 hamburgery.
4. Hamburgery opekáme na panvici asi 6 minút a potom ich premiestnime na plech potretý 2 PL oleja. Umiestnime do rúry a pečieme asi 13 – 15 minút. Podávame v žemli s čerstvou zeleninou.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock