Zapečená brokolica
Rýchle recepty z jedného pekáča: zapečená brokolica s parmezánom a slaninou.
Suroviny:
- 1 brokolica
- 6 vajec
- 250 ml mlieka
- 125 ml smotany na šľahanie
- 100 g strúhaného parmezánu
- 12 plátkov pancetty alebo sušenej slaniny
- 250 g staršieho chleba nakrájaného na kocky
- 2 strúčiky cesnaku
- chilly podľa chuti
- olivový olej
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Predhrejte rúru na 175 °C. Rozoberte brokolicu na malé kúsky a v panvici opečte na oleji cesnak tak, aby veľmi nezhnedol (lebo potom zhorkne), pridajte brokolicu, podlejte deci vody a duste cca 5 minút.
- Vyšľahajte spolu vajcia, mlieko, smotanu, posoľte a okoreňte. Pridajte chlieb, brokolicu, 2/3 parmezánu, polovicu slaniny nakrájanej na rezance a premiešajte.
- Do zapekacej nádoby poukladajte na dno zvyšok slaniny, nalejte zmes a posypte zvyšným parmezánom. Dajte piecť na cca 45 minút.
Môže vás zaujímať:Ako spoľahlivo ochránite v tomto období svoje kĺby pri bicyklovaní?
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1