Test: športové GPS hodinky: TomTom Adventurer

28. apríla 2017
Hodinky TomTom Adventurer.

Tieto GPS hodinky, ako už z názvu vyplýva, sú určené najmä na outdoorové športy ako lyžovanie, turistika, triatlon či beh, a preto sme možnosť ich testovania prijali s nadšením.

Nezaostávajú však ani pri tréningovom využití vo fitku či pri iných indoorových aktivitách.

Ich podarený dizajn a remienok z príjemného materiálu spolu s veľmi nízkou hmotnosťou ich predurčujú aj na každodenné nosenie.

Pod relatívne malým, ale zato veľmi prehľadným a na slnku dobre čitateľným displejom sa nachádza štvorcové tlačidlo, ktorým je možné hodinky ovládať veľmi intuitívne. Rovnako jednoduché je aj spracovanie zobrazenia a navádzania v menu, čo ocenia najmä technicky menej zdatní užívatelia.

Na spodnej strane nájdete zelenú LED diódu na meranie tepovej frekvencie. Ak máte remienok pevne utiahnutý, je meranie presné, takže nie ste za každú cenu odkázaní na hrudný pás. Ten je možné v prípade potreby dokúpiť a ušetriť tak hodinkám batériu.

Pri zadaní vybranej pohybovej aktivity je nájdenie GPS signálu skutočne rýchle a následný záznam presný.

Rovnako super je detekcia vývozu lanovkou pri lyžovaní. Hodinky tiež majú Bluetooth, takže je možné ich spárovať aj s externými zariadeniami ako už spomínaným hrudným pásom, cyklomeračom či slúchadlami, s ktorými je možné počúvať hudbu priamo z prehrávača hodiniek.

Samozrejmosťou je možnosť synchronizácie s mobilným telefónom, kde v prehľadnej aplikácii vyhodnotíte a porovnáte svoje výkony. Počas testovania sme boli s hodinkami spokojní najmä vďaka širokému spektru funkcií a typov aktivít a zaujalo nás tiež, že Adventurer je vhodný aj pre plavcov, keďže je nielen vodotesný, ale dá sa v ňom nastaviť aj dĺžka bazénu.

Pri aktivitách nijak neprekáža a vzhľadom na umiestnenie tlačidla zhora sa pohybom zápästia ani mimovoľne neprepína, čo podporuje aj „bezpečnostný” trojsekundový interval stlačenia tlačidla pri želaní ukončiť tréning.

Zaujalo nás:

  • jednoduché ovládanie len jedným tlačidlom
  • vodoodolné do 40 m, čiže vhodné aj pre plavcov
  • možnosť dokúpiť farebné remienky s výmenou za tri sekundy

Hodinky TomTom Adventurer
Cena: 319 €
Viac informácií: www.vzdy.sk

1/1
Zavrieť reklamu