Polievka z údenej makrely

25. júna 2017
Polievka z makrely. Foto: Shutterstock

Vyskúšajte tento recept na krémovú polievku z údenej makrely so zemiakmi a kôprom.

Suroviny

  • jedna údená makrela
  • 2 PL masla
  • 1 žltá cibuľa
  • 200 g zemiakov
  • 200 g zeleru
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 1 dl mlieka
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • kôpor na ozdobu
  • soľ
  • biele korenie

Postup

1. V hrnci na masle opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na malé kusy nakrájané zemiaky a zeler, posolíme, zalejeme vývarom a varíme domäkka.

2. Z makrely odstránime kožu a kosti. V malom hrnci necháme zovrieť mlieko so smotanou. Pridáme kusy makrely, biele korenie a znížime ohrev. Varíme 5 minút.

3. Uvarené zemiaky so zelerom mixujeme ponorným mixérom za postupného prilievania mliečnej zmesi s makrelou.

4. Podávame s kôprom alebo si pred varením necháme bokom pár kúskov makrely na ozdobu.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu