Polievka z údenej makrely
Vyskúšajte tento recept na krémovú polievku z údenej makrely so zemiakmi a kôprom.
Suroviny
- jedna údená makrela
- 2 PL masla
- 1 žltá cibuľa
- 200 g zemiakov
- 200 g zeleru
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 1 dl mlieka
- 1/2 l zeleninového vývaru
- kôpor na ozdobu
- soľ
- biele korenie
Postup
1. V hrnci na masle opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na malé kusy nakrájané zemiaky a zeler, posolíme, zalejeme vývarom a varíme domäkka.
2. Z makrely odstránime kožu a kosti. V malom hrnci necháme zovrieť mlieko so smotanou. Pridáme kusy makrely, biele korenie a znížime ohrev. Varíme 5 minút.
3. Uvarené zemiaky so zelerom mixujeme ponorným mixérom za postupného prilievania mliečnej zmesi s makrelou.
4. Podávame s kôprom alebo si pred varením necháme bokom pár kúskov makrely na ozdobu.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1