Tip na super zastávku po ceste do Chorvátska – rieka Korana

11. septembra 2018
Rieka Korana.

Chorvátsko je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov a veľa z nás sa rozhodne cestovať tam vlastným autom. Prinášame vám tip na krásnu a osviežujúcu zastávku po ceste, najmä ak sa rozhodnete ísť okolo Plitvických jazier.

K moru cestujeme väčšinou cez leto alebo pokým je ešte teplo. Klimatizácia v aute nie je zrovna tou najzdravšou variantou, ako sa cítiť fajn pri cestovaní za horúcich letných dní, a tak aj vám určite dobre padne osvieženie v nádhernej čistej chorvátskej rieke vytekajúcej z Plitvických jazier.


V Plitvických jazerách sa samozrejme kúpať nemôže, ale rieka Korana tečie oveľa ďalej a aj na iných miestach nájdete vodopády.

Vodopády na rieke Korana v meste Rastoke. Foto: Shutterstock
Vodopády na rieke Korana v meste Rastoke. Foto: Shutterstock

Ak teda plánujete zastávku napríklad v Plitviciach, môžete sa predtým po ceste osviežiť v rieke. Čo je super, na veľa miestach nenájdete ani turistov, možno iba pár domácich.


My sme sa zastavili na odbočke pri dedinke Veljun, ale k Plitvický jazerám sa ide popri rieke Korana v podstate už od Karlovacu až po Rastoke (na niektorých miestach je bližšie, na niektorých ďalej od cesty), takže možností na odbočku bude veľa.

Rieka Korana. Foto: Shutterstock
Rieka Korana. Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu