Zelený luxus vo východnom Tirolsku. Vybrali by ste sa do rakúskych dolomitov alebo na Grossglockner?

28. júla 2019
Prechádzka okolo Dolomiten Residenz Sillian. Foto: Schultz Gruppe

Rezort Gradonna, ktorý bol budovaný ako horská dedina bez áut nad obcou Kals am Großglockner, leží vo výške 1 350 m n. m. s minimálnym množstvom alergénov a vy tam môžete konečne voľne dýchať.

V interiéri hotela a apartmánových domoch prevládajú prírodné materiály, ako sú limba, smrek, ľan a lodén. Gradonna sa nachádza uprostred raja byliniek, ktoré sa používajú nielen pri wellness procedúrach a domácej výrobe produktov starostlivosti o pleť, ale aj pri príprave exkluzívnych jedál.

V Dolomitoch, v rajskej prírode údolia Hochpustertal, sa nachádza prvý wellness hotel vo východnom Tirolsku určený celej rodine: Dolomiten Residenz****s Sporthotel Sillian. Nájdete tu nespočetné možnosti na turistické výlety, wellness a cyklistiku. V nových izbách nefajčiarskeho hotela prevláda drevo, koža a ušľachtilé rovné línie vidieckeho štýlu.

Hotel a hotelové chatky Gradonnas Mountain Resort. Foto: Schultz Gruppe
Hotel a hotelové chatky Gradonnas Mountain Resort. Foto: Schultz Gruppe

V obidvoch rezortoch nájdete wellness zónu a kúpeľnú časť s rozlohou 3 000 m2. Malí hostia sa môžu tešiť na pestrý program v klube pre deti a tínedžerov. Ponuka zahŕňa lístok na jazdy lanovkou „Osttiroler Gipfelticket“ pre ubytovaných hostí!

Kulinárstvo ocenené dvomi kuchárskymi čiapkami

Okrem modernej infraštruktúry a najvyššej kvality ponúkajú rezorty Skupiny Schultz kulinárske pôžitky podľa gusta každého návštevníka. Dôkazom je aktuálne ocenenie Gault Millau: kuchárske umenie rodiny Schultzovej bolo ocenené prestížnou kuchárskou čiapkou hneď dvakrát.

Reštaurácia Gradonnas Mountain Resort počas zimy. Foto: Schultz Gruppe
Reštaurácia Gradonnas
Mountain Resort počas zimy. Foto: Schultz Gruppe

Šéfkuchár Michael Karl, ktorý dostal jednu kuchársku čiapku (13 bodov), vás o svojich excelentných zručnostiach presvedčí v rezorte Gradonna****S Mountain Resort Châlets & Hotel. Z jednej kuchárskej čiapky (13 bodov) sa teší aj Willi Tillian, ktorý svoje remeslo priviedol k absolútnej dokonalosti v hoteli Sportresidenz****S Zillertal.

V rezorte Gradonna****S Mountain Resort Châlets & Hotel rozmaznáva šéfkuchár Michael Karl svojich hostí východotirolskými špecialitami so stredomorským vplyvom, ktoré pripravuje zo surovín z celého sveta. Krédom šéfa kuchyne je nová interpretácia tradičných receptov. Jeho zmysel pre detail a vyberané prírodné suroviny sa postarajú o skutočnú explóziu chutí.

Gradonnas Mountain Resort. Foto: Schultz Gruppe
Gradonnas Mountain Resort. Foto: Schultz Gruppe

Kľúčmi k úspechu sú nepochybne aj radosť z varenia, know-how získaný z dlhoročných skúseností a výzva urobiť každého hosťa šťastným. Potvrdzuje to napokon aj sám Karl, ktorý si počas svojej kariéry „vyvaril“ už 4 kuchárske čiapky: „Ak človek niečo robí s vášňou, nepadne mu to tak ťažko.“

Športové zážitky a fantastický výhľad

  • Milovníci pohodovej cyklistiky nájdu hneď za hotelom Drávsky cyklistický chodník. Požičanie bicykla je bezplatné a dvojkolesový tátoš vás po 30 km zavezie až do slnečného mestečka Lienz. Trasa pritom vedie mierne dole kopcom a naspäť sa môžete pohodlne i s bicyklom vrátiť vlakom.
Bicyklovanie okolo Dolomiten Residenz Sillian. Foto: Schultz Gruppe
Bicyklovanie okolo Dolomiten Residenz Sillian. Foto: Schultz Gruppe
  • Na horskom bicykli či počas turistiky môžete zamieriť vysoko do Lienzských a Sextenských Dolomitov. Určite si nenechajte ujsť ani rýchly rafting na priezračnej chladnej rieke.
  • Golfistov zaručene očarí golfový klub v Lienzi s veľkolepou panorámou Dolomitov, ktorý je od hotela vzdialený iba 20 minút. 27-jamkové majstrovské ihrisko sa považuje za jedno z najkrajších v Rakúsku.

Viac informácií o lokalite a rezorte nájdete na www.gradonna.at a www.sporthotel-sillian.at.


Foto: Schultz Gruppe

1/1
Zavrieť reklamu