Bezlepkové kukuričné palacinky so špenátom
Mnohí ste sa rozhodli pre zmenu životosprávy, no nechcete si odopierať vaše obľúbené pokrmy? Čo tak vyskúšať lahodné slané palacinky?
Pripravili sme ich vo verzii BEZ lepku a mlieka, iba z čistých surovín, preto si ich môžete dopriať bez záťaže trávenia aj s potravinovými intoleranciami.
Tajnou ingredienciou je kvalitný Olivový olej, ktorý sme okrem podkladu na pečenie použili aj do cesta a palacinky sú vďaka nemu vláčne a voňavé. Do plnky sme pridali organický Mandľový krém so štipkou soli, vďaka ktorému máte z obyčajného receptu nutrične vyvážené jedlo plné zdravých tukov.
Vegánska hubová polievka
Suroviny:
Cesto
- 250 ml rastlinného nápoja (ovseného alebo ryžového)
- 2 PL Deortegas Organic Extra Virgin Olive Oil Hojiblanca
- 2 vajcia
- 90 g kukuričnej múky
- soľ (podľa chuti)
- čierne mleté korenie (podľa chuti)
- ½ ČL kypriaceho prášku
Náplň
- 150 g jemného tvarohu
- 2 PL Powerlogy Organic Almond Cream
- špenát
- soľ
- čierne mleté korenie
- sušené paradajky
Postup:
- V miske si vymiešame 250 ml rastlinného nápoja (ovsený alebo ryžový) s 2 PL olivového oleja a 2 vajíčkami.
- K tekutej zmesi pridáme 90 g kukuričnej múky, soľ, korenie a 1/2 ČL prášku do pečiva bez fosfátov.
- Takto pripravené cesto necháme v chladničke odležať cca 30 minút, následne opekáme z oboch strán na olivovom oleji do zlatista.
- Plnka: 150 g jemného tvarohu vymiešame s 2 PL organického Mandľového krému a soľou.
- Na panvici si sparíme špenát so soľou, čiernym korením a sušenými paradajkami.
- Špenát vmiešame do tvarohovej plnky a plníme naše palacinky.
Dobrú chuť!
Text a foto: Powerlogy