Cestoviny s kuracím mäsom a citrónom
Rýchly a chutný recept na skvelé cestoviny. Je plný bielkovín a vďaka jednej surovine si získa vaše srdce.
Čas prípravy: 5 min.
Čas varenia: 20 min.
Hotovo za: 30 min.
Suroviny (pre 4 osoby):
- 500 g linguine alebo tenkých špagiet
- 2 ks kuracích pŕs
- 2 PL masla
- 2 PL olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- soľ, mleté čierne korenie
- čili vločky
- 1/2 šálky najemno nasekanej petržlenovej vňate alebo bazalky
- šťava z 1 citróna
- parmezán a čerstvá vňať na posypanie
Môže vás zaujímať:
Vegetariánska treska
Postup:
- Linguine alebo tenké špagety uvaríme al dente v osolenej vode. Jednu šálku vody z varenia cestovín si uchováme na neskôr.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a z oboch strán opečieme kuracie prsia do zlata (z každej strany asi 10 minút). Osolíme a okoreníme. Vyberieme z panvice a nakrájame na kúsky. Udržiavame teplé.
- Do tej istej panvice pridáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme pretlačený cesnak a čili vločky. Chvíľku spolu orestujeme, potom zalejeme šťavou z citróna a premiešame.
- Pridáme kuracie kúsky, vodu s cestovín a nakoniec cestoviny.
- Premiešame, ak treba, dolejeme ešte vodu z cestovín, aby neboli cestoviny suché, ale krémové. Pred podávaním posypeme parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Náš tip: Citrónovú šťavu pridávajte postupne a skúšajte chuť mäsa, aby nebolo príliš kyslé.
Dobrú chuť!
Text a foto: BILLA
1/1