Grilované talianske bruschetty s mozzarellou a paradajkami
Máte radi chrumkavé žemličky s paradajkami, mozzarellou a inými dobrotami? Nech sa páči, tu nájdete taliansky recept.
Suroviny:
- 3 väčšie ciabatty
- 2 mozzarelly natrhané na kúsky
- 5 zrelých paradajok
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 strúčik cesnaku
- olivový olej
- balzamový ocot
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Najprv nakrájame paradajky na malé kocky a dáme do misy. Pokvapkáme olivovým olejom, balzamovým octom a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme a všetko zľahka premiešame.
- Ciabattové žemle prekrojíme na polovice a jemne opečieme na grile. Po 5 minútach ich potrieme cesnakom, obložíme paradajkovou zmesou, posypeme mozzarellou a uložíme na gril.
- Prikryjeme poklopom a grilujeme, kým sa roztopí syr.
Tip redakcie:
Chlapov určite poteší, ak pred zapekaním dáme na pečivo plátok sušenej šunky.
Môže vás zaujímať:
Bezlepkové tekvicové lievance – aj sladké môže byť zdravé
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1