Recept na pravé jahodové tiramisu

30. mája 2017
Recept na skvelé jahodové tiramisu. Foto: Shutterstock

Sladké, svieže, krémové… Tiramisu láka na okamžitú konzumáciu, no vydržte a nechajte ho odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny.

Suroviny na 6 až 8 porcií:

  • 1 balenie dlhých piškót
  • čerstvé jahody
  • pohár čerstvej pomarančovej alebo inej ovocnej šťavy (výborná je z čiernych ríbezlí či malín)
  • 500 g mascarpone
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 PL hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor

Príprava:

  1. Smotanu vyšľahajte s cukrom. Kto nechce príliš cukriť, môže dať buď len hnedý cukor, alebo len vanilkový, prípadne nijaký. Keď je smotana ako obláčik, teda vyšľahaná, a dajú sa z nej poľahky robiť kopčeky, po lyžičkách ju primiešajte do mascarpone. A lahodný krém je hotový!
  2. Ovocnú šťavu nalejte do širšej misky alebo hlbokého taniera a namáčajte v nej piškóty – pekne po jedenej a nie dlho, len sekundu z jednej aj druhej strany. Piškóty ukladajte na dno pekáča alebo keramickej nádoby, v ktorej bude tiramisu, až kým nimi nepokryjete celé dno.
  3. Na piškóty naneste polovicu krému z mascarpone a šľahačky a naň čerstvé jahody nakrájané na plátky. Nasleduje ďalšia vrstva piškót máčaných v ovocnej šťave, zvyšná časť krému a znovu jahody. Hoci táto dobrota láka k okamžitej konzumácii, nechajte tiramisu odležať v chladničke minimálne 4 hodiny. Ideálne je pripraviť tiramisu večer a do rána nechať v chladničke.

Čas prípravy: 15 minút
Čas chladenia: dajte mu šancu, aspoň 4 hodiny

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu