Recept na pravé jahodové tiramisu
Sladké, svieže, krémové… Tiramisu láka na okamžitú konzumáciu, no vydržte a nechajte ho odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny.
Suroviny na 6 až 8 porcií:
- 1 balenie dlhých piškót
- čerstvé jahody
- pohár čerstvej pomarančovej alebo inej ovocnej šťavy (výborná je z čiernych ríbezlí či malín)
- 500 g mascarpone
- 1 smotana na šľahanie
- 1 PL hnedého cukru
- 1 vanilkový cukor
Príprava:
- Smotanu vyšľahajte s cukrom. Kto nechce príliš cukriť, môže dať buď len hnedý cukor, alebo len vanilkový, prípadne nijaký. Keď je smotana ako obláčik, teda vyšľahaná, a dajú sa z nej poľahky robiť kopčeky, po lyžičkách ju primiešajte do mascarpone. A lahodný krém je hotový!
- Ovocnú šťavu nalejte do širšej misky alebo hlbokého taniera a namáčajte v nej piškóty – pekne po jedenej a nie dlho, len sekundu z jednej aj druhej strany. Piškóty ukladajte na dno pekáča alebo keramickej nádoby, v ktorej bude tiramisu, až kým nimi nepokryjete celé dno.
- Na piškóty naneste polovicu krému z mascarpone a šľahačky a naň čerstvé jahody nakrájané na plátky. Nasleduje ďalšia vrstva piškót máčaných v ovocnej šťave, zvyšná časť krému a znovu jahody. Hoci táto dobrota láka k okamžitej konzumácii, nechajte tiramisu odležať v chladničke minimálne 4 hodiny. Ideálne je pripraviť tiramisu večer a do rána nechať v chladničke.
Čas prípravy: 15 minút
Čas chladenia: dajte mu šancu, aspoň 4 hodiny
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1