Kuracie kúsky s lepkavou omáčkou
Pripravte si kuracie stehná alebo krídla na omáčke z vína, trstinového cukru, sójovej omáčky a strúhaného zázvoru.
Suroviny:
- 375 ml červeného vína
- 200 g a 2 PL trstinového cukru
- 125 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice jemne strúhaného zázvoru
- 1 strúčik cesnaku
- 10 kúskov kuracích stehien alebo krídel
- hrubozrnná soľ
Postup:
- Víno, cukor, sójovú omáčku, zázvor a cesnak dáme do hrnca a za občasného miešania necháme zovrieť. Stlmíme sporák a necháme bublať, až omáčka zhustne na sirupovú konzistenciu, asi 35 minút. Necháme vychladnúť.
- Kuracie kúsky poukladáme na gril, potrieme pripravenou omáčkou, posypeme hrubozrnnou soľou. Gril priklopíme a grilujeme 4 minúty.
- Kúsky mäsa obrátime, potrieme omáčkou, posolíme a opäť grilujeme 4 minúty v zavrenom grile.
- Postup opakujeme asi 5-krát, pokiaľ nebude kura hotové pri kosti. Podávame s ľubovoľným šalátom.
Môže vás zaujímať:
ČSOB zimná séria 2020/2021 – Mikulášska edícia s historickým účastníckym maximom
Tip redakcie:
Táto dobrota sa dá pripraviť aj v rúre, pečením na 200 °C asi 45 minút.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1