Mafiny, čo sa nemrvia
Nenáročný recept na maffiny, ktoré sa nemrvia.
Suroviny:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček zakysaného mlieka
- 1/2 hrnčeka hnedého cukru
- 2 vajcia
- 4 PL oleja
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL extraktu z vanilky
- štipka soli
- 1 hrnček mrazeného ovocia
- 1/2 hrnčeka nahrubo nastrúhanej tmavej čokolády
Môže vás zaujímať:
Zima v termálnom raji
Postup:
- Do misy dáme všetky suroviny okrem ovocia a čokolády. Vymiešame nahladko a do zmesi vsypeme strúhanú čokoládu a rozmrazené ovocie. Zľahka prepojíme.
- Cesto vlejeme do košíčkov alebo do vymasteného a vysypaného plechu na mafiny. Pri pečení cesto zväčší svoj objem zhruba o tretinu.
- Pečieme 15 minút na 180 °C alebo dovtedy, kým sa stred prestane lepiť na špáradlo.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1