Neprejedajte sa za výhodnú cenu
Trend stravovania sa v reštauráciach prichádza už aj do našich končín. Viete však, čo na vás čaká? Ak sa v reštaurácii stravujete trikrát týždenne, z “klasického” jedla ponúkaného v týchto zariadeniach za rok získate približne 3 kilá sadla. Čo s tým?
Obľúbenou marketingovou stratégiou hlavne reťazcov s rýchlym občerstvením je ponúkať “výhodné” kombinácie rôznych jedál. Určite to poznáte. Reklama na vás doráža: “Dajte si sendvič a hranolky máte len za polovicu.”
Väčšine ľudí stačí vlastne už len ten sendvič, ale neodolajú, pretože s tými hranolkami je to také výhodné… Väčšine ľudí akoby ani nenapadne, že bez hranoliek vlastne ešte dokonca aj ušetria. Nerobte zo sebá bábku na povrázku a pri výbere jedla sa zamyslite nad tým, či výhodné jedlo neznamená zbytočné kilá navyše.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock