Pečená talianska zelenina z jedného pekáča

2. októbra 2017
Pečená zelenina. Foto: Shutterstock

Lahodná pečená zelenina z jedného pekáča: baklažán, cuketa, paprika a paradjky s mozzarellou.

Suroviny:

  • 2 menšie baklažány
  • 2 menšie cukety
  • 2 červené mäsité papriky
  • 2 paradajky
  • 200 ml domáceho paradajkového
  • pyré
  • 200 g mozzarella
  • čerstvá bazalka
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej

Postup:

  1. Baklažán, cuketu, papriku a paradajky nakrájame na centimeter hrubé kolieska. Baklažán aj cuketu posolíme a opečieme na oleji na panvici z oboch strán dohneda.
  2. Dno zapekacej misy pofŕkame olivovým olejom. Na dno poukladáme kolieska paradajok, posypeme potrhanou mozzarellou a zalejeme paradajkovým pyré. Navrch striedavo naukladáme plátky baklažánu, cukety a papriky, posolíme a posypeme čiernym korením.
  3. Pečieme na 175 °C približne 15 – 20 minút. Ozdobíme čerstvou bazalkou, prípadne oreganom, a podávame s chrumkavým talianskym chlebom alebo ako prílohu k mäsu.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu