RECEPT | Banánové bezlepkové lievance
Kto si aspoň raz v živote nespravil raňajky do postele, ten nevie, čo je skutočný pôžitok. Väčšinou práve cez víkend máme viac času, menej povinností a chuť experimentovať alebo niečo nové zažiť.
Nemusíte celý deň leňošiť v perinách, ale raz za čas sa odmeniť a pripraviť si božské raňajky stojí za to! Napríklad aj takéto bezlepkové banánové lievance. Cesto si dokonca môžete pripraviť aj večer a ráno už len zamachrovať lákavou vôňou z kuchyne.
Vianočné darčeky pre gurmánov, vegánov, paleo športovcov a zdravo sa stravujúcich ľudí
Suroviny:
Lievance:
- 2 vajcia
- 100 g mandľovej múky
- 1 PL kokosovej múky
- ½ KL sódy bikarbóny
- 100 ml kokosového mlieka
- 1 menší banán
- štipka vanilky
- kokosový olej (na pečenie)
Ovocná omáčka:
- 2 ČL Power Ghee BIO 410 ml
- 2 PL ovocného džemu (alebo čerstvé či mrazené drobné ovocie)
- štipka vanilky
- 1 – 2 ČL kokosového cukru (podľa sladkosti džemu)
- citrónová šťava
Na dochutenie:
Postup:
- Banán rozpučíme, zmiešame s kokosovým mliekom a vajcami.
- Pridáme ostatné suroviny, premiešame, ak múka nasaje veľa tekutiny, môžeme pridať kokosové mlieko.
- Panvicu potrieme kokosovým olejom a pečieme na miernom ohni z oboch strán.
- Na ovocnú omáčku roztopíme v rajnici ghee, pridáme ovocný džem, vanilku a kokosový cukor.
- Povaríme, kým omáčka trochu zhustne, dochutíme citrónovou šťavou a prelejeme ňou lievance.
- Ozdobíme ovocím a polejeme POWER NOUGATOM.
Dobrú chuť!
Za skvelý recept ďakujeme Powerlogy a Elke z blogu Zo srdca do hrnca, kde nájdete ešte viac skvelých receptov!
Text a foto: Powerlogy