Špargľový šalát s citrónom
Recept na vynikajúci šalát so zelenou špargľou, valeriánou, cuketou a paradajkami.
Suroviny:
- menšia cuketa
- zväzok zelenej špargle
- 100 g cherry paradajok
- 1 žltá paprika
- 100 g lístkov valeriány
- 1 strúčik cesnaku
- 3 listy medvedieho cesnaku
- 1 biocitrón
- 2 PL olivového oleja
- 1 biely jogurt gréckeho typu
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme strúčik cesnaku nasekaný nadrobno a kôru z jedného biocitróna. Pol minútky restujeme, pridáme nakrájanú cuketu, špargľu a rozpolené paradajky. Posolíme, pokoreníme a za stáleho miešania opekáme 2-3 minúty, kým zelenina nezmäkne.
- Zmiešame 1 PL olivového oleja s 1/2 PL citrónovej šťavy, posolíme,
pokoreníme a premiešame s jogurtom a nasekaným medvedím cesnakom. - Na tanier poukladáme lístky valeriány a kúsky žltej papriky. Na ne dáme restovanú zeleninu a servírujeme s jogurtovým dresingom.
- Podľa chuti môžeme pridať aj chlebové krutóny, prípadne opekané kúsky tofu.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1