Tri recepty na ihlách: Rozmarínové paličky s novými zemiakmi

26. augusta 2023
Rozmarínové paličky nielen pre vegetariánov

Recept nielen pre vegetariánov! Ochutnajte fantastické rozmarínové paličky s novými zemiakmi.

Suroviny:

Rozmarínové paličky:

  • 500 g malých nových zemiakov
  • 400 g ružičkového kelu
  • 1 – 2 žlté papriky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku nasekaného rozmarínu
  • soľ, korenie
  • rozmarínové vetvičky

Dresing:

  • 100 g kyslej smotany
  • 1 zelenú čili papričku
  • 2 jarné cibuľky
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťavu z citróna
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Dlhšie rozmarínové vetvičky oberte od lístkov a ponorte ich aspoň na 30 minút do vody.
  2. Zemiaky dobre umyte, hlavičky ružičkového kelu očistite – zbavte ich vonkajších zvädnutých lístkov.
  3. Zemiaky dajte variť do osolenej vody. Varte 15 minút, potom pridajte ružičkový kel a varte ďalších 5 minút. Keď sú uvarené, vložte ich do studenej vody, aby sa var zastavil, sceďte a osušte.
  4. V mise dobre premiešajte olivový olej s nasekaným rozmarínom, soľou a korením podľa chuti. Pridajte zemiaky, kel a na väčšie kúsky nakrájanú papriku. Všetko zmiešajte.
  5. Zoberte si rozmarínové vetvičky (paličky) a napichujte na ne striedavo zemiak, kel a papriku.
  6. Gril zohrejte na strednú teplotu a špízy opečte do chrumkava z každej strany. Ak nemáte gril, položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri teplote 200 °C asi 15 minút.
  7. Podávajte s čili dresingom, ktorý pripravíte rozmixovaním všetkých surovín.

Dobrú chuť!

Recept vznikol v spolupráci s Birell.


Text: RELAX
Foto: Birell

1/1
Najnovšie vydania

RELAX 7/2024

Objednať

RELAX 7/2024

Objednať
Relax na Facebooku
Zavrieť reklamu