Mandľové ryžové rezance s kurkumou a tempehom podľa Dušana Plichtu
Na tento recept nemusíte použiť ryžové rezance. Vyskúšajte soba rezence, ktoré sú vyrobené z pohánky.
Pohánka dokonca nie je definovaná ako obilnina a tieto rezance vás nezaťažia a sú bezlepkové. Recept je veľmi rýchly a chutí úžasne.
Exotická gurmánska večera pre športovcov
Tento recept vás zavedie mimo našich zaužívaných chodníčkov aj chutí, ale verte, že bude stáť za to. To najväčšie kúzlo sa skrýva v lahodnom 100% mandľovom masle Powerlogy na slano. Je to veľmi jednoduché, všetko skombinujeme v omáčke…
Na bicykel v zime – ako sa správne obliecť?
Ingrediencie
Na omáčku s mandľovým maslom:
- mandľové maslo 1/4 pohára
- surový med 1 PL
- štava z limeky 2ks
- kurkuma, alebo aj mix kari korenie 1Pl
- voda a čili podľa konzistencie a žiadanej štipľavosti
- soľ
Ostatné suroviny:
- ghee maslo, (powerlogy)
- ryžové rezance 250 g, uvarené a vychladené
- mrkva 1 ks, očistená a nakrájaná na spôsob julienne
- červená cibuľa 1 ks, očistená a nakrájaná na spôsob julienne
- sójové klíčky 200g
- koriander, alebo petržlen vňať
- údený tempeh 250g
Funkčné doplnky na zimnú turistiku z dielne slovenskej značky Fusakle
Príprava
- Zmiešame spolu všetky ingrediencie na omáčku a dochutíme aj čili podľa chuti.
- Panvicu rozohrejeme a na strednom plameni 5-6 minút osmažíme tempeh na Ghee masle aj s polovicou omáčky.
- Pridáme zeleninu a krátko 3-4 minúty osmažíme všetko naraz.
- Pridáme v horúcej vode na 3 minúty namočené ryžové rezance a zvyšnú omáčku.
- Poriadne premiešame a dochutíme soľou, čerstvými sójovými klíčkami, vňaťou a limetkovou šťavou
- Podávame.
Tip: Ak nemáte mandľové maslo, dá sa aj s arašidovým, alebo kešu.
Viac info o kvalitných orechových maslách a krémoch ako alternatívam k nutella, a podobne nájdete na stránke Powelrogy.
Príďte na bratislavskú Ice Party a zažite rekordmana Wima Hofa na Slovensku!