Zeleninová frittata so zelenou špargľou
Pripravte si vegetariánsku zeleninovú frittatu so zelenou špargľou, hráškom a mrkvou.
Suroviny:
- 2 menšie cibule
- 250 g nahrubo nastrúhaných zemiakov, zbavených tekutiny
- 100 g zelenej špargle nakrájanej na kúsky
- 100 g mrkvy nakrájanej na plátky
- 100 g hrášku
- 6 vajec
- 1 strúčik pretlačeného cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 1 PL nasekaného kôpru
- 2 PL strúhaného parmezánu
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Rúru predhrejeme na 200 °C. V nádobe vhodnej aj na pečenie na sporáku opečieme na oleji cibuľu. Keď bude hotová, pridáme do nej pretlačený strúčik cesnaku a ešte minútku miešame.
- Pridáme nastrúhané zemiaky, mrkvu, špargľu, hrášok, soľ a korenie. Za občasného premiešania varíme cca 8 minút, aby zelenina trochu zmäkla.
- Vajcia rozbijeme do misky, vidličkou zmiešame so štipkou soli a korenia a vlejeme do nádoby, kde sa pripravuje zelenina. Všetko spolu premiešame.
- Nádobu presunieme do rúry, kde frittatu pečieme asi 10 – 15 minút. Podávame posypané kôprom a parmezánom.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1