18x zdravý a výživný „lepeňák“

20. júla 2022

Aj vy už pár rokov každú sobotu ráno premýšľate, čo si vziať na výlet na desiatu? Ak si nakoniec, či už z lenivosti alebo nedostatku fantázie, vezmete banán, müsli tyčinku a v bufete si dáte kapustnicu či pečenú klobásu, tieto tipy sú pre vás.

Saláma, prosciutto a… 

10. Farebná paprika 

Keď toastový chlieb zapečiete so salámou, plátkovým syrom a trochou kečupu s oreganom, vznikne z toho niečo ako pizza. Skúste to vylepšiť a skombinujte hermelín so suchou štipľavou salámou, doplňte ich o žltú či červenú papriku. Po zapečení pridajte čerstvý polníček.    

11. Pečený baklažán 

Baklažán nakrájajte na tenké plátky, položte ho na plech vystlaný papierom na pečenie, posoľte a pofŕkajte olivovým olejom a pečte zhruba 15 minút. Ajvar, ktorý dostať kúpiť hotový, zmiešajte s ricottou. V sendviči doplňte plátky baklažánu s ajvarovou nátierkou o tenučké plátky talianskej salámy. Na osvieženie odporúčame použiť zmes šalátových listou s čakankou, ktoré pokvapkáte citrónom.  

12. Balsamico a pesto 

Do sendvičov s prosciuttom pridajte plátky mozzarelly, cherry paradajky a štedrú porciu rukoly. Chuť dotvoríte bazalkovým pestom, ktoré natrite na pečivo. Nezabudnite na balsamico. Vo forme octu sa využíva do šalátov, no tentokrát použite balsamico krém vyrobený z hroznového muštu a balsamico octu a štedro ním pofŕkajte rukolu. Je hustejší a má príjemnú sladko-kyslú chuť s nádychom ovocia.  

6/8
Najnovšie vydania

RELAX 2/2025

Objednať

RELAX 2/2025

Objednať
Relax na Facebooku
Zavrieť reklamu