Zemiakovo-fazuľová panvica s citrónom

17. marca 2017
Zemiakovo-fazuľová panvica. Foto: Shutterstock

Zaujímavá kombinácia, zaujímavá chuť.

Prísady pre 4 osoby:

  • 750 g malých zemiakov, vhodných na šalát
  • soľ
  • 250 g zelených fazuliek
  • 2 červené papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 6 vetvičiek saturejky
  • 6 PL olivového oleja
  • 1 chemicky neošetrovaný citrón
  • korenie z mlynčeka

Okrem toho:

  • 200 g smotany na šľahanie
  • 100 ml mlieka
  • soľ, korenie
  • cibuľa a paradajky

Príprava:

  1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Varíme 15 až 20 minút tak, aby sa nerozvarili. Zelené fazuľky opláchneme, očistíme a nakrájame na kúsky. Nakrájané fazuľky varíme asi 8 minút v osolenej vode. Papriku rozkrojíme, očistíme od jadierok, opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na kúsky. Opláchneme saturejku, lístočky otrháme a nadrobno nasekáme.
  2. Uvarené zemiaky a fazuľku zlejeme. Necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie zmiešame s mliekom a pridáme soľ a korenie. Vychladnuté zemiaky ošúpeme.
  3. Vo veľkej panvici rozpálime olivový olej, v ktorom sprudka osmažíme zemiaky asi 6 minút. Pridáme papriku a ďalšie 4 minúty smažíme. Primiešame fazuľku, saturejku a cesnak, pražíme ďalšie 2 minúty. Citrón umyjeme a nastrúhame jeho kôru. Pridáme smotanu.
  4. Môžeme ozdobiť kúskami paradajok a na drobno nakrájanou cibuľkou.

Príprava trvá približne 1 hodinu.

Jedna porcia približne obsahuje:

kalórií: 485
joulov: 2 035
proteínov: 7,4 g
tuku: 36,3 g
sacharidov: 31 g

Použité skratky: ČL – čajová lyžička, PL – polievková lyžica

Text: Andrea Dingová
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu