Jahňacie kotlety s jogurtovou omáčkou

25. marca 2017
Jahňacie kotlety s jogurtovou omáčkou. Foto: Shutterstock

Recept na jahňacie kotlety s jogurtovou omáčkou. Príprava vám zaberie 30 minút (plus marinovanie).

Suroviny na 4 Porcie:

  • 8 jahňacích kotliet
  • 1 ČL mletej rasce
  • ½ ČL mletého koriandra
  • 2 až 3 strúčiky cesnaku čierne korenie
  • 4 PL olivového oleja soľ
  • 250 g plnotučného jogurtu
  • 1 bielok (vajce M)
  • 1 ČL sušeného tymianu
  • 1 ČL posekanej mäty trochu škorice mätové lístky na ozdobu

Príprava:

  1. Kotlety umyte a osušte. Mletú rascu zmiešajte s koriandrom, olivovým olejom a trochou čierneho korenia. Ošúpte cesnak, pretlačte ho a vmiešajte do marinády. Ňou výdatne natrite mäso a prikryté ho nechajte asi hodinu marinovať.
  2. Kotlety opekajte na rozhorúčenej panvici 2 až 3 minúty. Osoľte ich a odložte do tepla.
  3. Jogurt zmiešajte v hrnci s bielkom, pridajte 4 polievkové lyžice vody, tymian, mätu a škoricu. Pri miernej teplote a za stáleho miešania zmes 6 až 8 minút povarte. Dochuťte soľou a čiernym korením.
  4. Jahňacie kotlety podávajte s jogurtovou omáčkou a ozdobte ich lístkami mäty. Príprava trvá asi 30 minút (treba prirátať čas na marinovanie).

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu