Sladké zemiaky so slivkovým kečupom

5. júna 2017
Hranolky zo sladkých zemiakov. Foto: Shutterstock

Pripravte si vynikajúce hranolky zo sladkých zemiakov so špeciálnym domácim slivkovým kečupom.

Suroviny:

  • 6 sladkých zemiakov
  • 60 ml javorového sirupu
  • 40 ml olivového oleja
  • morská soľ
  • 500 g sliviek
  • 40 ml jablčného octu
  • 30 g trstinového cukru
  • strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL škorice,
  • 1/4 ČL perníkového korenia
  • štipka kajenského korenia

Postup:

  1. Slivky nakrájané na kúsky zalejte 1dl vody a octom, pridajte cukor, pretlačený cesnak a koreniny. Priveďte do varu a duste 20 minút, kým sa slivky rozvaria.
  2. Zmes rozmixujte a prepasírujte cez sitko. Nalejte ju do pohára s viečkom, dobre uzavrite, obráťte dnom hore a nechajte vychladnúť.
  3. Rúru predhrejte na 200 °C. Sladké zemiaky nakrájajte na hranolčeky a dajte na plech. Zmiešajte olivový olej, javorový sirup, soľ podľa chuti a nalejte na zemiaky. Premiešajte a dajte piecť.
  4. Po 20 minútach zemiaky na plechu premiešajte, ak treba, pokvapkajte olejom a pečte ešte 20 – 25 minút. Podávajte posypané troškou soli alebo škorice so slivkovým kečupom.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu