Cyklomaratón Open Border Ride 2022 si pripomenie dôležitosť slobody

5. septembra 2022

V nedeľu, 18. septembra 2022 sa bude konať druhý ročník verejného cyklomaratónu z Bratislavy do Viedne v réžii BUBO a Isadore Apparel. Pridajte sa do jedného pelotónu spolu s bratmi Velitsovcami a vydajte sa na cestu na západ, ktorá kedysi nebola tak samozrejmá.

Na preteky je potrebné vopred sa záväzne prihlásiť – na to máte čas do 8. septembra 2022.

Po dvojročnej prestávke je symbol otvorených hraníc dôležitejší viac ako doteraz. Open Border Ride spojí dve najbližšie hlavné mestá Európy. Štart je z centra Bratislavy a cieľ vo viedenskom zelenom Pratri. Nechajte sa na preteky nahovoriť aj vy a vychutnajte si aktívnu septembrovú nedeľu na biku.

Dôležité termíny:

– záväzná registrácia: do 8. septembra 2022
– preteky: 18. septembra 2022

Ľuboš Fellner z BUBO spolu s Petrom a Martinom Velitsovcami. Foto: BUBO.

Podmienky účasti

Pred jazdou aj počas jazdy je zakázané požívať alkoholické nápoje. Každý účastník je povinný dodržiavať pokyny organizátora a určenú rýchlosť. Predbiehať prvé sprievodné vozidlo nie je povolené. Helma je povinná po celý čas jazdy. Účastníci, ktorí sa dostavia bez prilby sa nebudú môcť zúčastniť bez nároku na náhradu štartovného. GPX súbor s trasou bude rozoslaný po záväznom prihlásení – najneskôr 8. 9. 2022.

Elektrobicykle sú povolené, no pôjdu v samostatnej skupine a nesmú sa miešať s klasickými bicyklami. Každý účastník je zodpovedný za technický stav svojho bicykla a nesie si vlastnú súpravu na opravu defektu a vie si defekt sám opraviť. Pre prípad viacerých defektov bude v sprievodnom vozidle uložená náhradná súprava na opravu defektov. Je potrebné si doniesť vodu a oblečenie podľa vlastného teplotného komfortu. Rešpektujú sa pravidlá premávky, berie sa ohľad na spolujazdcov a chodcov, na križovatkách so svetelným značením sa neprebieha na oranžovú, brzdí sa citlivo a plynulo, aby každý mal bezpečný reakčný čas. 

Cieľom cesty je užiť si deň a pripomenúť si slobodu cestovania. Nepriazeň počasia nie je dôvod na zrušenie akcie. Ďalšie pokyny získa účastník po prihlásení.

Štart Open Border Ride je z centra Bratislavy a cieľ vo viedenskom zelenom Pratri. Foto: BUBO.

Spolupráca Bubo a Isadore Apparel

Prečo BUBO? Lebo už 30 rokov posúva hranice cestovania vo svete, touto cestou chce ukázať, že zážitky možno nájsť aj doma. Po 9. ročníku plávania cez Dunaj – Trans Danube Swim – zakladá novú tradíciu v presvedčení, že sa Open Border Ride stane pevnou súčasťou bratislavského cyklistického kalendára.

Prečo Isadore Apparel? Lebo značka bratov Velitsovcov je postavená na dlhoročných skúsenostiach z profesionálneho cyklistického života. Využitie týchto skúseností v kombinácii s čistým dizajnom vytvára oblečenie pre aktívny cyklistický životný štýl. Okrem toho sa produkty Isadore Apparel vyrábajú lokálne v Púchove – v prostredí, kde vyrástli.

* V cene štartovného sú sprievodné vozidlá, kompletné technické zabezpečenie, sanitka, zberný autobus, občerstvenie na trase aj v cieli a prekvapenia navyše. 

Viac informácií sa dozviete na webovej stránke Open Border Ride 2022.


Text: Relax/BUBO
Foto: BUBO

1/1
Zavrieť reklamu