Bezlepkové čučoriedkové muffiny s Power kešu maslom
Predstavte si, že by ste si na raňajky mohli dať vynikajúce muffiny úplne bez výčitiek svedomia. Práve taký recept na nízkosacharidové gurmánske raňajky vám prinášame.
Môže vás zaujímať:Bežci, nebojte sa zimy!
h2>Ingrediencie:
- 3 PL medu
- 3 PL Power Ghee BIO
- Power Cashew podľa chuti
- 3 vajcia
- ⅓ hrnčeka kokosovej múky
- ½ hrnčeka čučoriedok
- ½ ČL pravá vanilka
- ½ ČL prášku do pečiva
Postup:
- Vymiešame vajcia s Power Ghee a medom.
- V druhej miske zmiešame kokosovú múku s kypriacim práškom.
- Obsahy oboch misiek zmiešame dokopy.
- Pridáme čučoriedky.
- Naplníme 6 muffinových košíčkov.
- Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút.
- Nakoniec polejeme ľubovoľým množstvom kešu masla a dozdobíme čučoriedkami.
Zdravé alternatívy
Okrem toho, že sme v recepte nepoužili žiaden lepok, ani laktózu či mlieko, ak máte s niektorou ingredienciou problém, tu sú rôzne alternatívy:
- Med môžeme nahradiť javorovým sirupom, alebo kokosovým alebo aj kvalitným trstinovým cukrom.
- Ghee môžeme nahradiť poctivým maslom, ale aj olivovým, či kvalitným kokosovým olejom.
- Kešu maslo sa dá nahradiť mandľovým maslom alebo zvýšiť podiel klasického masla a posekať vybrané obľúbené orechy.
Môže vás zaujímať:Ako odkladať zimné topánky po zime, aby vydržali
Tieto muffiny si môžete pripraviť aj deň vopred a môžu slúžiť ako užitočná desiata pre vaše deti do školy.
Viac podobných inšpirácií nájdete na blogu: www.dusanplichta.com
Foto: Powerlogy
1/1