Cestoviny s krémovou karfiolovo-fazuľovou omáčkou
Pripravte si cestoviny s jemnou krémovou omáčkou z karfiolu a bielej fazule, či už s pridaním kuracieho mäsa, alebo bez neho na vegetariánsky spôsob.
Suroviny:
- 900 g karfiolových kúskov na pare
- 450 g uvarenej bielej fazule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 hrnčeka zeleninového vývaru
- 1/2 hrnčeka jemne nastrúhaného parmezánu
- morská soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 250 g kuracích pŕs v biokvalite
- 300 g kvalitných cestovín
- 2 menšie cukiny
- olivový olej
Postup:
- V stojatom mixéri rozmixujeme na hladké pyré karfiol, cesnak, fazule, vývar a parmezán so štipkou čierneho korenia.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme posolené kuracie kúsky. Pomocou škrabky na zemiaky spravíme z cukiny dlhé rezance, ktoré pridáme k mäsu na panvicu.
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode a zmiešame s mäsom, cukinou a omáčkou.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1