Proteínový čokoládový koláč z fazule
Radi experimentujete so zdravými receptami a preferujete bielkoviny nad inými makroživinami? Potom je tento chutný čokoládový koláč z fazule najmä pre vás.
Suroviny:
- 2 plechovky červených fazuliek (425 ml)
- 3 vajcia
- 1 šálka trstinového cukru
- 6 PL kokosového oleja
- 6 PL práškového kakaa
- 1 ČL mletej škorice
- 1 1/2 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
Postup:
-
- Rúru predhrejte na 200 °C. Fazuľu z plechovky prepláchnite v sitku.
- Vo väčšej mise ponorným mixérom vyšľahajte spolu vajcia, kokosový olej a cukor. Pridajte fazuľu a znovu premixujte do hladkej konzistencie.
Môže vás zaujímať:
Čarovná zima v regióne Murau-Kreischberg
- V miske zmiešajte práškové kakao, prášok do pečiva, mletú škoricu a štipku soli. Túto zmes primiešajte varechou do mokrej zmesi.
- Zmes vylejte do formy vymazanej kokosovým olejom a pečte 45 – 50 minút. Koláč ozdobte orechmi, ovocím alebo posypte kakaom či kokosom.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1