Šéfredaktorka Zázračnej planéty odporúča

Ak sa zamyslíme nad tým, akú cestu prejde nedeľný obed od úst až po konečník, zdá sa to ako pomerne jednoduché a priamočiare putovanie – opak je však pravdou.
Kým sa šťavnaté pochúťky dostanú až na koniec svojej cesty, musí sa s nimi telo takpovediac porátať – a na to sú určené orgány, ktoré potravu nielenže posúvajú „dolu“, ale sa starajú aj o to, aby sme si z toho chrumkavého kuraťa či opečených zemiačikov vzali len to najlepšie.
A mimochodom, viete, ktoré potraviny sú považované za tie najlepšie pre naše telo? A čo tie najškodlivejšie?
Aj toto sa dočítate v najnovšom vydaní Zázračnej planéty popri rôznych iných zaujímavostiach, ako je napríklad to, či budeme cestovať v čase, aké megachrobáky žili v praveku a ako vlastne funguje elektrický bicykel.
Príjemné čítanie!
Hana Čiefová
Hlavou proti chorobám. 8 tipov, ako poraziť chorobu