Soté z fazuliek Adzuki
Recept na soté zo zdravej fazuľky adzuki, tekvice a mrkvy. Najlepšie chutí podávané s ryžou.
Ingrediencie
- 1 šálka namočených fazuliek adzuki
- 2 bobkové listy
- 4 šálky vody
- 2 šálky ošúpanej muškátovej tekvice zbavenej semienok
- 1 mrkva nakrájaná na plátky
- 1/2 ČL tymianu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
Môže vás zaujímať:
Ako bicyklovať a neochorieť ani v tomto období
Postup
- Fazuľu precedíme a dáme do hrnca spolu s bobkovým listom, koreninami, cesnakom, cibuľou a vodou. Varíme na strednej teplote asi 40 minút, kým bude fazuľa skoro úplne mäkká. Ak treba, pridáme viac vody.
- Pridáme tekvicu, mrkvu a tymian. Varíme ďalších 20 minút, pokým bude všetko mäkké, občas premiešame.
Soté je najlepšie podávať s ryžou.
Vedeli ste, že fazuľka adzuki je výborným prírodným liekom na obličky?
Môže vás zaujímať:Funkčné doplnky na zimnú turistiku z dielne slovenskej značky Fusakle
Text: Amaranth.sk
Foto: Shutterstock
1/1