Raňajky šampiónov – údený losos so špargľou a vajíčkom

17. augusta 2017
Raňajky so špargľou, údeným lososom a vajíčkom. Foto: Shutterstock

Raňajky vo forme údeného lososa, zelenej špargle a „strateného“ vajca potešia každý hladný krk.

Suroviny:

  • 1 veľké domáce vajce
  • 1 PL octu
  • veľký plátok údeného lososa
  • 3 kúsky zelenej špargle
  • 1 ČL majonézy
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 1 plátok ciabatty
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

[banner]

Postup:

  1. V menšom hrnci necháme zovrieť vodu na „stratené“ vajce, pridáme do nej lyžicu octu a plameň stíšime, aby voda nebublala. Rozklepneme si vajíčko do šálky, vylejeme ho do vriacej vody tak, že hrnček s vajíčkom ponoríme do vody a zároveň naberáme vodu aj vylievame vajce.
  2. Stonky zelenej špargle vhodíme na 2 – 3 minúty do osolenej vriacej vody, aby zmäkli.
  3. Na plátok ciabatty dáme špargľu a prikryjeme plátkom údeného lososa. Navrch dáme „stratené“ vajce a polejeme omáčkou z majonézy a horčice.
  4. Jemne poprášime čerstvo mletým čiernym korením a podávame.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu